Kurt (35) fra Bodø ny a-krim sjef i Nordland

skatt nord

Kurt Jacobsen fra NAV Kontroll nord overtar rollen som koordinerende leder for a-krimsenteret i Nordland. Han overtar jobben etter Lars-Jørgen Gunnestad som har gått over i ny stilling i Skatteetaten.

– Dette er en oppgave jeg virkelig ser frem til med ydmykhet og stor takknemlighet. Det å arbeide tverretatlig med a-krim er å være en del av noe større. Denne metoden for å avdekke og forebygge arbeidslivskriminalitet har jeg virkelig tro på, sier Kurt Jacobsen som nylig er ansatt som koordinerende leder for a-krimsenteret i Nordland.

Jacobsen har en mastergrad i sosiologi fra Nord universitet med fordypning i personalledelse og kompetanseutvikling. De siste to årene har han arbeidet med forebygging og kontroll ved a-krimsenteret i Nordland.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

– A-krimsenteret i Nordland består av dyktige og dedikerte medarbeidere som brenner for sine fagområder. Det å få lov til å være med på å videreutvikle det gode arbeidet som gjøres både internt i senteret og med ulike samarbeidspartnere blir utrolig spennende, sier Jacobsen.

Målrettet arbeid har høstet oppmerksomhet
A-krimsenteret i Nordland ble etablert 23. mai 2017 og har siden arbeidet målrettet for å forebygge og bekjempe arbeidslivskriminalitet i Nordland. I 2019 vakte senteret nasjonal oppmerksomhet for sitt arbeid med å avdekke arbeidslivskriminalitet og utnyttelse av utenlandske arbeidstakere i fiskerinæringa i Nordland.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

– Vi har hatt og vil fortsatt ha et sterkt fokus på å drive kontroll og veiledning, samtidig som vi bygger kunnskap innenfor ulike risikoområder. A-krimsenteret ønsker å være en synlig aktør i det offentlige rom, og vil være en god samarbeidspartner for næringslivet, sier Jacobsen og fortsetter:

– Arbeidslivskriminalitet eksisterer fordi det er marked for det, derfor må et felles mål for oss og våre samarbeidspartnere alltid være å bidra til å forebygge og redusere dette.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Ønsker a-krimsenteret lykke til videre
Tidligere leder av a-krimsenteret Lars-Jørgen Gunnestad gikk 2. november over i ny stilling i Skatteetaten. Gunnestad oppsummerer tiden som en fantastisk reise og et privilegium.

– Det har vært inspirerende å se hvordan vi kan samhandle på tvers av etater, og på den måten sikre en mer målrettet innsats for å redusere arbeidslivskriminaliteten, sier Lars-Jørgen Gunnestad.

Han er glad for at Kurt har takket ja til å lede a-krimsenteret i Nordland og ønsker dem lykke til med det viktige arbeidet fremover.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.