MUSIKK: Bodøbandet Virkelig ute med albumet «Lengsel blir til gjemsel»

playground

Virkelig gjorde braksuksess med sitt debutalbum «Lykke til i livet» i 2018 og høstet med det strålende kritikker fra et udelt begeistret anmelderkorps landet over.

I over ett år var låtene deres spillelistet på NRK P3, og det samme året fikk de æren av å åpne hovedscenen på Øyafestivalen. 2018 ble rundet av med nominasjon til årets nykommer under P3 Gull.

Der trioens debutalbum fokuserte på framtida og frykten for hva som skulle skje, setter bandet nå en fot i bakken og reflekterer over nåtiden. For Virkelig har det siste året vært det mest skjellsettende i deres unge liv, både personlig og musikalsk. England og Manchester på slutten av åttitallet har vært en sterk inspirasjonskilde i arbeidet med nye låter, dette uttrykket har skapt en kombinasjon som har føltes både nødvendig og givende for bandets eksistens. Det er rått, mørkt og intenst. 

Les også:  Queens of the Stone Age slipper albumet "In Times New Roman..."

– Albumet er spilt inn over fire perioder, og har vært den klart mest krevsomme prossesen i karrieren vår. Vi har spilt inn låtene i Duper i Bergen, Urban i Oslo, noe i Harstad og Bodø og majoriteten i Big Jelly studios i London, forteller vokalist Tobias Aamodt. 

– Tittelen, «Lengsel Blir Til Gjemsel», gjenspeiler noe i verden vi lever i og hvordan våre liv har vært det siste året. Jakten på individuell frihet kan fort ende opp i en slags barnslig lek, som til slutt fører til isolasjon. 

Les også:  The Other End slipper debutalbumet "The Sun Will Do You Good, They Said"

Virkeligs andre album viser et ungt rockebands reise fra ungdommelig uvitenhet mot det alvorstyngede voksenlivet, på leting etter en mening, en tro og kanskje til og med noe så idiotisk som lykke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.