ANNONSE: Reisetrender i 2019

reiser syden

Det er alltid vanskelig å spå om fremtiden. Men det hjelper alltid litt på spådommene når man har et omfattende tallmateriale som grunnlag. Og det er nettopp hva den store reiseportalen booking.com har gitt oss.

I alt 21.500 voksne mennesker i 29 land har fortalt om deres forventninger til deres reiser i 2019. Tallene omfatter ikke bestemte destinasjoner spesielt, mensnarer ønsker til hva reisen skal inneholde og hvordan det hele skal arrangeres.

I den forbinnelsen får moderne teknologi en stadig større betydning. Det gjelder for eksempel nye fenomener som kunsting intelligens (AI), Virtual Reality (VR) og stemmestyring. Dessuten gidder de som skal reise neste år ikke lenger å høre om gode intensjoner om mer miljøriktig transport og overnatting. De vil se handling.

Teknologi er populært
Personlige anbefalinger er allerede nå veldig populært blant folk som er i tvil om hvor de skal reise til neste gang. I 2019 vil vi se moderne teknologi som kunstig intelligens (AI) bli brukt mye mer til å skreddersy reiser. Generelle og omfattende reiseguider er ut. I stedet vil vi se digitale tour guider som gjør forberedelsesjobben for kundene.

Denne typen personlig rådgivning er det 52 % av de spurte som gjerne vil ha. På samme måte ønsker 41 % at reiseselskapene bruker AI til å gi reisetips basert på erfaringer fra tidlige turer.

Det skal være enkelt
Teknologi skal gjøre alt omkring reiser mer enkelt for forbrukerne. De beste løsningene kombinerer nye tiltak som kunstig intelligens, Virtual Reality og stemmestyring, som for eksempel Google Assistant, Amaxon Alexa eller Apples Siri.

Det mest populære ønsket er å kunne spore bagasjen sin via en app, slik at man hele tiden kan se hvor kofferten sin er henne. Denne løsningen ligger høyest hos 57% av de spurte. Nesten like mange vil gjerne ha en app som kan hjelpe med alt på reisen. Fra planlegging og booking, til kalender, event-oversikter og huskelister.

31% liker tanken om et virtuelt reisbyrå, med stemmestyrte assistenter som svarer på alle reiserelevante spørsmål. 20% vil gjerne ”prøve” reisen med Augmentede Reality (AR) før de beslutter seg om reisemålet.

Vi vil lære mer
Flere og flere vil ha et formål med reisen. De vil gjerne lære mer. Ikke bare om selve destinasjonen, men også om livet.

68% kan tenke seg en kulturell utveksling hvor de kan lære noe nytt, mens 54% gjerne vil delta i frivillig arbeide.

Reiser til helt nye steder
Det blir nok ikke helt normalt allerede neste år, men faktisk vil hele 4 ut av 10 gjerne dra på ferie ute i universet, for eksempel på månen eller i en romstasjon.

Men det finnes fortsatt steder på jorden som ingen eller få har besøkt, som for eksempel undervannshoteller. 60% av de spurte sier de kunne tenke seg å prøve det. Det er derfor sannsynlig at vi allerede neste år får se feriehus og hoteller på steder som tidligere ble betraktet som umulige.

Lån penger til reisen hos nanofinans.no
Det er ikke alltid innholdet i pengepungen er nok til drømmereisen. Men heldigvis finnes det muligheter for å ta et lån, for eksempel hos nanofinans.no. Her kan du få et lån på dagen, noe som kan gi muligheten til å slå til på et tilbud så fort som mulig.

Når du søker om et lån, sammenligner nanofinans.no 13 långivere gjennom bare en søknad.

Du kan få lån med nominell rente fra 6,39% opp til 21,95%, mens den effektive renten kan variere fra 6,81% til 24,4%. Hvis du for eksempel tar opp et lån på 150 000 kroner med en effektiv rente på 13,2% over 10 år, vil kostnaden bli på 112 573 kroner. Totalt blir det altså 262 573 kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.