Mestermøte i Grimstadjolle

seilbåt sommer

For noen uker siden etterlyste Grimstad Seilforening deltagere til norgesmesterskapet i Grimstadjolle. Nå tegner NM-et til å bli et stort og skikkelig mestermøte.

I begynnelsen av august gikk Mads Sætren, leder av Grimstadjolleklubben, ut i  og etterlyste deltagere til norgesmesterskapet i Grimstadjolle, som avholdes kommende helg på Groosefjorden i regi av Grimstad Seilforening. Det fins rundt regnet 30 Grimstadjoller i området, men noen uker før NM-et skal skulle avholdes, var kun et fåtall seilere påmeldt.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Nå teller deltagerlisten 22 båter, som er fire mer enn antallet som startet i fjor. Og blant de 22 er det spennende utfordrere til de etablerte seilerne som vanligvis seiler i klassen.

Årets NM i Grimstad tegner derfor til å bli et skikkelig mestermøte. 

Alle fjorårets NM-medaljører stiller til start med identisk mannskap. I tillegg kommer Lars Ingeberg fra Grimstad, som nylig vant Sira Cup under verdensmesterskapet i 8 mR i England med sin båt «Wanda». Han har fra før 16 NM-medaljer i Grimstadjolle – og ble mester allerede i 1993 da Grimstadjolle-klassens første NM (etter at Norges Seilforbund ble stiftet i 1970) ble avholdt.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Grimstadjolle-klassen har i alle år vært preget av gamle ringrever, men for noen år siden ble de utfordret av unge August Austefjord (22). Han slo dem alle i 2017, og sammen med kona Kamilla gjentok han bedriften i 2018. Det gjør duoen til favoritter i år også – og så må tidligere mestre og veteraner som Georgios Nikoltsis/Vidar Ljungstrøm og Bjarne Kristensen/Bård Sæthre, som vant sølv og bronse i 2018, finne seg i å være utfordrere sammen med Lars Ingeberg, som i NM seiler sammen med Mona Risdal.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Av nevnte seilere kommer alle fra Grimstad, bortsett fra Bård Sæthre som representerer Brevik Seilforening.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.