TEST: Ohma Asian Cooking best på asiatisk mat i Bodø

sushi

Vi bodøværinger liker asiatisk mat, men det er ikke så mange asiatiske restauranter i Bodø, selv om det er flere å velge mellom. Bodøposten.no har testet alle som serverer asiatisk mat i Bodø.

Det er samlet 5 asiatiske serveringssteder i Bodø, en kinesisk restaurant, en asiatisk restaurant, en thai restaurant og en indisk restaurant (India ligger også i Asia). I tillegg en fast-food restaurant. Og vi har testet alle sammen.

China Garden Bodø
Taperen i testen er Bodøs eldste asiatiske restaurant. Lokalene er fine nok og atmosfæren er god. Men veteranen skuffer på mat-fronten, menyen er tradisjonell og trygg, men smakene er ikke noe særlig å skryte av.

Du finner alle de tradisjonelle rettene på menyen, prisene er greie men middagene var faktisk ikke noe gode etter juryens mening. Desserene var kjempegode men det holder ikke. China Garden blir testens taper.

Les også:  Landbruksdirektoratet: – Nok egg til jul

Panda Fastfood
Panda i Sjøgata serverer kinesisk wok som faktisk er ganske god. Du kan velge mellom vårruller, nudler, stekt ris eller selvkomponert kinesisk mat.

Det at man kan få selvkomponert er et stort pluss. Det er også prisen. Panda serverer god mat til å være et gatekjøkken. De tilbyr også take-away.

Chonticha Thai Restaurant
Om du ikke har prøvd thai-mat bør du gjøre det snarest. Og da kan du like greit dra til Chonticha i Sjøgata i Bodø sentrum. Lokalene er ikke så imponerende med det er faktisk både forretter, hovedretter og desserer på denne restauranten.

Les også:  15 millioner plastposer spart siden i sommer

Maten er faktisk overraskende god, men det er lett å bestille feil, for her er det mange fremmedord og uvanlige ingredienser. Spør betjeningen så hjelper de deg. Porsjonene var kanskje litt små men maten var ifølge juryen så god at det overser man faktisk. Anbefales.

Great Gandhi
Den indiske restauranten rett ved Stormen er faktisk en overraskelse. Menyen er stor, prisene lave og både aroma og smak er unektelig indisk. Menyen består av alt det du forventer av en indisk restaurant.

Servitøren vil sannsynligvis spørre deg om du vil ha sterk eller medium. Her anbefaler juryen at du tar medium, for tar du sterk vil halsen svi og svetten renne. Uansett, Great Gandhi i Bodø anbefales på det varmeste, men må¨nøye seg med andreplassen.

Les også:  Terningkast 6: Lattergalla på Stormen skuffet ikke

Ohma Asian Cooking
Testens klare vinner ble faktisk nykommeren Ohma Asian Cooking. Flotte lokaler, og en utrolig spennende meny. Hyggelig betjening og uvanlige retter og kombinasjoner som gir mersmak.

Her får du ikke de tradisjonelle asiatiske rettene, men moderne asiatiske retter inspirert av mat-stilen i storbyene rundt i verden samt sushi. Ohma byr faktisk på noe så sjelden som en unik mat-opplevelse. Og perfekt utført mat. Testens klare vinner.

Sushi Point på City Nord var ikke med i testen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.