Ber norske kommuner se til Fredrikstad

natur ungdom turisme fjell

Norges aller første aktivitetsråd etableres nå i Fredrikstad. Målet er at flere kommuner snart skal følge etter, for å få flere til å delta i friluftsliv og egenorganisert aktivitet.

De fleste kommuner i Norge har i dag et idrettsråd som arbeider for å styrke idretten. Fredrikstad er den første kommunen som nå har fått et tilsvarende organ for friluftsliv og egenorganisert aktivitet.

– Inaktivitet er et stort folkehelseproblem, og det er derfor enda viktigere enn før å skape et samfunn som tilrettelegger for bevegelse og aktivitet. Målet med aktivitetsrådet er , forteller Lisa Mari Watson, daglig leder i Tverga, ressurssenter for egenorganisert aktivitet.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Sammen med paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv er de initiativtakere til pilotprosjektet i Fredrikstad, i tett samarbeid med kommunen.

På landsbasis oppfyller kun én av tre helsemyndighetenes krav til fysisk aktivitet. 

– Ser vi på hvilke former for fysisk aktivitet folk oppgir at de ønsker å gjøre mer av, så kommer friluftsliv og andre egenorganiserte aktiviteter på topp. Dette er aktiviteter du kan gjøre når det passer deg. Vi mener det å lytte til innbyggernes ønsker og behov er en viktig nøkkel for å få flere i aktivitet. Aktivitetsrådet skal styrke de egenorganisertes stemme og behov overfor kommunen, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Initiativtakerne ønsker nå å etablere lignende pilotprosjekter i flere kommuner i løpet av de neste to årene.

– Vi er glade for at Fredrikstad tar grep for å øke aktivitetsnivået i kommunen. Nå håper vi at flere vil følge etter. Vi tar med glede imot henvendelser fra andre kommuner rundt om i landet som ønsker å være en pilot i prosjektet, forteller Watson.

I tillegg til å skape økt aktivitet, vil aktivitetsrådet også bidra til å styrke frivilligheten i kommunene, mener Heimdal.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– I dag er egenorganiserte og organisasjoner med konkurransefrie aktiviteter for sjelden involvert når kommunene planlegger aktivitetstiltak. Vi håper dette vil bli en arena der små og store lag og foreninger kan møtes for å dele kunnskap og erfaringer, og styrke fellesskapet og samhandlingen med kommunen, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.