Meningsmåling: Flest nordmenn håper England vinner fotball-VM

fotball

Russland er VM mest upopulære lag. Flest nordmenn håper England vinner, men tror samtidig at balløyas mannskap blir VMs største skuffelse.

Tyskland er nordmenns soleklare favoritt til å heve trofeet 15. juli, og annenhver nordmann håper Danmark presterer bedre enn Sverige, viser fersk meningsmåling.

Det kommer frem i ”Den store norske fotballundersøkelsen 2018” der analysebyrået Opinion, på oppdrag fra Unibet, har kartlagt nordmenns forventninger til fotball-VM i Russland.

På spørsmål om hvem man tror vinner VM, er Tyskland en soleklar vinner blant folket, med Brasil på andreplass. Men på spørsmålet om hvem man håper vinner, trykker flest nordmenn England til sitt bryst, tett etterfulgt av Tyskland og – ganske oppsiktvekkende – Island. Russland er soleklar favoritt over lagene vi håper at ikke vinner VM.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

– Premier League er den desidert mest populære ligaen blant nordmenn – det ser man på både TV-tall og tippetall. Vi har med andre ord usedvanlig mange anglofile, fotballfrelste nordmenn, sett opp i mot folketallet. Dermed er det kanskje logisk flest nordmenn håper England vinner, sier PR manager Steffen Løvholen i Unibet.

– Samtidig er nordmenn godt vant med at England mislykkes i store mesterskap, så troen på at de vinner er marginal. Imidlertid har det vært snakket mye om den nye gullgenerasjonen til Brasil, og brasilianske spillere herjer i Europa, så at nesten fire ganger så mange tror på Tyskland som på Brasil er ganske overraskende – særlig fordi det i skrivende stund er flere som har satt veddemålene sine på Brasil som gullvinner, enn på Tyskland, sier Løvholen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Russland, som fikk en knallåpning på mesterskapet i går, er det klart mest upopulære VM-laget hos det norske folk.

– Russland utmerker seg i spørsmålet om hvilket lag nordmenn håper at ikke vinner VM-gull. Vi er jo ikke bestevenner med Russland, men man har jo ofte litt sympati med vertsnasjonen. Det er virkelig ikke tilfelle her; vi ser også at det er flere som satser penger på for eksempel Colombia enn Russland, forteller Løvholen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

I valget mellom å støtte Danmark eller Sverige, svarer mer enn halvparten – 56 prosent – at de håper Åge Hareides mannskap presterer best av våre to broderland. Bare èn av tre svarer Sverige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.