NRK-serien «Atlantic Crossing» skal til Cannes

nrk

Den kommende NRK-satsingen «Atlantic Crossing» er valgt ut til hovedkonkurransen under de internasjonale TV-seriedagene i Cannes i slutten av mars. Dramaserien handler om kronprinsesse Märthas flukt til USA under 2. verdenskrig.

Som den eneste norske blant ti internasjonale dramaproduksjoner er «Atlantic Crossing» plukket ut til hovedprogrammet på TV-festivalen Canneseries i vår. Det ble kjent på en pressekonferanse i Paris i dag, 26. februar.

Visningen finner sted i det berømte festivalpalasset i Cannes 30. mars. Den 1. april skal det deles ut priser på den avsluttende gallaforestillingen.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Sofia Helin, Tobias Santelmann og Kyle MacLachlan spiller hovedrollene i «Atlantic Crossing», som sendes på NRK tidlig i 2021. Serien på i alt åtte episoder er produsert av Cinenord.

– Her står jubelen i taket, forteller serieskaper Alexander Eik. – Vi har jo lagt ned enormt mye tid og arbeid i denne serien over snart ni år. Jeg gleder meg vilt til å få dele den eventyrlige historien om kronprinsesse Märtha med verden, sier Eik.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Nominasjonen til Cannes gjør meg svimmel av lykke, sier prosjektredaktør i NRK, Tone C. Rønning. – Det er en bekreftelse på at vi leverer kvalitet på høyde med de beste seriene i verden. Det er en herlig belønning for mange års beinhardt arbeid. Ikke minst er dette et resultat av serieskaper Alexander Eik og produsent Silje Hopland Eiks unike energi og evne til å dra lasset, sier Rønning.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Jeg så utrolig stolt over at «Atlantic Crossing »er plukket ut til konkurranseprogrammet i Cannes. Det er på tide å fortelle historiene om de kvinnelige heltene under andre verdenskrig, sier Sofia Helin som spiller kronprinsesse Märtha.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.