Nordlandsbanen stengt lørdag og søndag

jernbane

Det går ingen tog på Nordlandsbanen i helgen, melder Bane NOR. Årsaken er at et mylder av aktiviteter skal gjennomføres på hele strekningen mellom Trondheim og Bodø mens banen er stengt.

– Vi skal skifte ut alle massene i planovergangen på Skogn til helgen. Massene er forurensede og gjør at regn og overflatevann kan skape problemer for planovergangen. Vi kommer også til å legge inn ytterligere dreneringstiltak for å få bedre kontroll på overflatevannet, opplyser Erling Almlid, faggruppeleder linjen i Bane NOR.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Også mellom Stjørdal og Hell skal det byttes masser denne helgen. Verdalselva bru får overflatebehandling og svillebytte. Graving av flomløp skjer på Langstein, samt mellom Skatval og Stjørdal. Utbedring av sporveksel får vi også på Stjørdal. Omlegging av telekabel vil foregå mellom Røra og Mære.

På Skatval stasjon skal den ene plattformen graves opp for å få lagt ned en rørføring. Plattformen er klar til bruk igjen mandag morgen.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

På nordre del av banen skal det også gjøres en rekke ulike jobber. Blant mye annet skal det jobbes med sporvekselvarme i Bodø, mellom Fauske og Bodø skal det kjøres på ny pukk i sporet, og på Oteråga og ved Fauske blir det arbeid med kabler og signalanlegg.

Mellom Dunderland og Bolna skal det bygges en støttemur og legges inn tre stikkrenner, og ved Mosjøen blir det arbeider på Skjerva bru.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.