f-16

Forsvarsministeren på NATO-møte 15. – 16. juni

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram deltar på NATOs forsvarsministermøte i Brussel 15. – 16. juni. Et viktig tema på møtet vil være den militære tilpasningen i NATO sett i lys av Ukraina-krigen. –... Les mer »
steigan.no

Avisa Nordland og VG får kritikk

Nettavisen Steigan.no ble nylig oppringt av journalist Marte Fredly-Steen i Avisa Nordland. Hun sa at avisa skulle kjøre den samme saken fra Faktisk.no som også VG har kjørt om at steigan.no angivelig sprer «russisk... Les mer »
Foto: Stortinget

Ukrainas president skal tale til Stortinget

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har takket ja til å holde en videoappell for Stortinget. Tidspunktet vil bli annonsert senere. – Det er en ære å kunne meddele at den ukrainske presidenten Volodymyr... Les mer »
ukraina

UNESCO tar grep for å sikre verdensarven i Ukraina

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) jobber med kulturinstitusjoner og i Ukraina og samarbeidspartnere for å beskytte kulturarven i landet. – Vi må sikre kulturarven i Ukraina, som et vitnesbyrd... Les mer »
strasbourg

Europarådet suspenderer Russland

Etter at Europarådets ministerkomité besluttet å suspendere Russlands deltakerrettigheter i Europarådet i henhold til artikkel 8 i organisasjonens statutter, skal parlamentarikerforsamlingen (PACE) holde en ekstraordinær sesjon i Strasbourg 14. og 15. mars.... Les mer »
ball

Norway Cup utestenger russiske og hviterussiske barn – Kan være i strid med barnekonvensjonen

– Utestengelsen av barn fra enkelte nasjoner kan være i strid med barnekonvensjonen, sier NIMs direktør Adele Matheson Mestad. Ledelsen i Norway Cup vedtok denne uken at russiske og hviterussiske lag i... Les mer »
Fremtind

Jobber for å få kunder hjem fra Ukraina

Fremtind dekker evakuering hjem til Norge for kunder som befinner seg i Ukraina, Russland, Hviterussland og Moldova. Restriksjoner i luftrommet gjør jobben utfordrende. – Vi dekker evakuering og gjør alt vi kan... Les mer »
nornickel

Urbefolkning i Russland bestemmer sin egen fremtid

Urfolk og industriarbeidere har sameksistert i en liten bygd på Taimyr-halvøya siden 1970-tallet, etter ny lov skal det settes opp en sanitær vernesone rundt industrianlegg. Det russiske gruveselskapet Nornickel startet en FN-designet... Les mer »
lockdown

Hvordan skal vi bo i nord?

Fylkesrådet bevilger 790 000 kroner til Interreg Kolarctic prosjektet Green Arctic Building. – Prosjektet skal bygge faglige nettverk i Norge, Sverige, Finland og Russland som har fokus på nye, bærekraftige bygningsløsninger i nordlige... Les mer »
if europeiske

Skjerper reiserådene til Ukraina, Russland og Hviterussland: Dette skjer med forsikringen

Tilpasser forsikringen etter nye reiseråd og oppfordringer fra UD. Vil også dekke nødvendig evakuering hjem til Norge. Bekymrede kunder tar nå kontakt med Norges største reiseforsikringsselskap etter at Utenriksdepartementet i dag besluttet å... Les mer »