ball

Erik Botheim selges til Russland for 100 millioner

Bodø/Glimt selger Erik Botheim til russiske Krasnodar. Etter det NRK erfarer er det snakk om en totalpakke på 100 millioner kroner. Klubbene er nå enige om en overgangssum for Botheim, som har... Les mer »
Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Arktisk matfestival i Moskva

Den 10.- 11. desember 2021 er Moskva vertskap for festivalen Taste of the Arctic International Gastronomic Festival. Festivalen fokuserer på arktisk matkunst og arrangeres innenfor rammene av Russlands formannskap i Arktisk Råd. De... Les mer »
Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Russlands første møte for arktiske embetsmenn styrket forbindelsene i Arktisk

Det første plenumsmøtet for Senior Arctic Officials’ (SAO) under det russiske formannskapet er gjennomført i Salekhard, Russland og digitalt i øvrige arktiske stater og observatørland. Russland var vertskap for rundt 180 registrerte... Les mer »
Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Russland inviterte til samtale om utvikling av lett luftfart i Arktis

Eksperter og offentlig tjenestemenn fra Russland og andre arktiske land var denne uken samlet i Moskva for et seminar om utvikling av lett luftfart i Arktis. Arrangementet har som mål å forbedre... Les mer »
Arktisk Råd

Arktisk Råd satser på bærekraftig utvikling

Arbeidsgruppen for bærekraftig utvikling (SDWG) i Arktisk råd møttes fra 26.- 28. oktober 2021 i Moskva for å diskutere prosjekter og den fremtidige arbeidsplanen til gruppen. Deltakerne diskuterte fremdriften i pågående prosjekter... Les mer »
norilsk

Dette fotografiet fra Arktisk vant gjev pris

Et fotografi av en familie med urfolk i Arktis er nå kåret til vinner av All About Photo Magazine sin prestisjefulle konkurranse. Bildet til den russiske fotografen Yulia Nevskaya «Tundra People» –... Les mer »
Fiskebåt

Stadig flere russiske militærøvelser går ut over fisket i nord

Fiskebåt får stadig oftere henvendelser fra norske fiskefartøy som må avbryte fisket på grunn av russiske militærøvelser i nord. I et brev til Utenriksdepartementet reiser Fiskebåt spørsmål ved om russiske mydigheter har... Les mer »
nornickel

Norilsk ikke lengre på topplisten over mest forurensede byer

I en fersk rapport fra Russian Consumer Protection Surveillance Service er russiske byer rangert etter forurensningsnivå. En rekke byer dukket opp, som Novokuznetsk, Omsk, Krasnoyarsk, Cherepovets og Lipetsk, men en endring var... Les mer »
norilsk

Russiske Norilsk Nickel støtter samene

Den russiske gruvegiganten Norilsk Nickel støtter de små befolkningene i Arktis, og lørdag signerte selskapet en avtale om å støtte samene i det russiske Arktis, Murmansk-regionen, opplyste Norilsk Nickels visepresident Andrey Grachev... Les mer »
elbil lader

Norilsk Nickel motoren bak det grønne skiftet

Den russiske metallprodusenten, Norilsk Nickel, har det siste året økt leveransene av metaller til batterianlegg over hele Europa, og er nå en uerstattelig eneleverandør til produksjonen av nye elbiler. – Nornickel produserer metaller... Les mer »