nmbu

Samarbeidet i nord selv om det var spent mellom Norge og Russland

Frykten for Russland var større jo lenger unna grensen du kom. Før Russland invaderte Ukraina i vår, var Barentssamarbeidet et møtepunkt som normaliserte forholdet mellom nordmenn og russere. Mens det var spent... Les mer »
politiet

Fire russere fengslet i Mosjøen

Politiet har pågrepet og varetektsfengslet tre russiske menn og en russisk kvinne etter en kontroll i Mosjøen i Nordland, opplyser Dagbladet. – Det kom fram at personer med tilknytning til denne bilen... Les mer »
Forsvarsdepartementet

Forsvarsministeren til Ukraina-møte i Tyskland

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) reiser til Ramstein i Tyskland 8. september for å diskutere videre støtte til Ukraina med vestlige allierte i Ukraine Defence Contact Group. Ukraine Defence Contact Group er... Les mer »
f-16

Forsvarsministeren på NATO-møte 15. – 16. juni

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram deltar på NATOs forsvarsministermøte i Brussel 15. – 16. juni. Et viktig tema på møtet vil være den militære tilpasningen i NATO sett i lys av Ukraina-krigen. –... Les mer »
steigan.no

Avisa Nordland og VG får kritikk

Nettavisen Steigan.no ble nylig oppringt av journalist Marte Fredly-Steen i Avisa Nordland. Hun sa at avisa skulle kjøre den samme saken fra Faktisk.no som også VG har kjørt om at steigan.no angivelig sprer «russisk... Les mer »
Foto: Stortinget

Ukrainas president skal tale til Stortinget

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har takket ja til å holde en videoappell for Stortinget. Tidspunktet vil bli annonsert senere. – Det er en ære å kunne meddele at den ukrainske presidenten Volodymyr... Les mer »
ukraina

UNESCO tar grep for å sikre verdensarven i Ukraina

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) jobber med kulturinstitusjoner og i Ukraina og samarbeidspartnere for å beskytte kulturarven i landet. – Vi må sikre kulturarven i Ukraina, som et vitnesbyrd... Les mer »
strasbourg

Europarådet suspenderer Russland

Etter at Europarådets ministerkomité besluttet å suspendere Russlands deltakerrettigheter i Europarådet i henhold til artikkel 8 i organisasjonens statutter, skal parlamentarikerforsamlingen (PACE) holde en ekstraordinær sesjon i Strasbourg 14. og 15. mars.... Les mer »
ball

Norway Cup utestenger russiske og hviterussiske barn – Kan være i strid med barnekonvensjonen

– Utestengelsen av barn fra enkelte nasjoner kan være i strid med barnekonvensjonen, sier NIMs direktør Adele Matheson Mestad. Ledelsen i Norway Cup vedtok denne uken at russiske og hviterussiske lag i... Les mer »
Fremtind

Jobber for å få kunder hjem fra Ukraina

Fremtind dekker evakuering hjem til Norge for kunder som befinner seg i Ukraina, Russland, Hviterussland og Moldova. Restriksjoner i luftrommet gjør jobben utfordrende. – Vi dekker evakuering og gjør alt vi kan... Les mer »