Mange lider av julens ensomhet – Fem tips for å kontakte en ex

juletre

Juleromkom på Netflix, det perfekte gaveutvalget for den spesielle i alle butikker og familien som maser om den rette. Det er kanskje ikke Valentinsdagen, men for single kan det være vanskelig å unngå det romantiske julepresset. Datingappen happn, gjennomførte en undersøkelse blant brukere for å finne ut hvor mye de lider av julens ensomhetsfølelse.

Det viser seg at single nordmenn ikke er noe unntak fra denne følelsen. Halvparten av dem leter etter kjærlighet til jul, og 1 av 5 sier til og med at de føler seg mindre ensomme hvis de dater på denne tiden av året.

– Sosialt press er jo ofte en av de største problemene for single. I tillegg kan familiemøter være kompliserte, hvor spørsmålet «Fortsatt singel?» fort kan dukke opp. Det er viktig å huske på at det ikke er noe problem å være singel, selv når det er mer kompliserte tider, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn og legger til:

Les også:  Refleks redder hundeliv

De fleste av dem kommer ofte tilbake til dating-apper like etter nyttårsaften, når ensomheten forvandles til nyttårsforsetter.

Det er ofte fristende å senke forventningene når du føler deg for ensom. Og i vinterperioden kan det bli enda verre, ifølge Mathiesen.

– Datere må beholde troen: ensomhet bør ikke være en grunn til å senke forventningene dine. Avhengig av hvilken type forhold du leter etter, kan det å holde standardene høye øke sjansen for at du finner et Crush som varer – du fortjener bare det beste, sier hun.

Les også:  Ice gir mer mobildata til samme pris

Mange reiser hjem til familie og venner i julen hvis de bor i andre land eller deler av Norge. Da er det fort gjort å krysse stier med en gammel flamme på matbutikken eller kjøpesenteret – kanskje dette er din «the one that got away».

Gjennom undersøkelsen kommer det også frem at 3 av 10 er åpen for både gamle, så vel som nye Crush. Julen kan være riktig tid å ta opp denne kontakten.

– Det er artig at gamle flammer kan få en ny sjanse, plutselig viser det seg at dette er personen du skal være sammen med. Det kan også være at det er lettere å kontakte en gammel Crush, nettopp fordi det er mer historie å bygge på, sier Mathiesen og avslutter:

Les også:  Er det bedre med en høyere eller lavere RTP?

– Hvis du er nysgjerrig og ønsker å ta opp kontakten med gamle flammer, er mitt beste tips å bare sende den meldingen.

De 5 beste meldingene for å kontakte en gammel flamme:

  • Jeg vet det er kaldt ute, men jeg brenner for deg!
  • Adele sier «Sometimes it lasts in love», jeg sier «kan det bli oss»?
  • My heart is still your place babe, I need to find out if you Forget Me like Lwis Capaldi 
  • Jeg har ikke annen inspirasjon enn Joe Tribbiani, men jeg må spørre: how you doing?
  • Før jeg er ferdig med 2022, må jeg vite om det kan bli oss to?
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.