Lurt å vaske bilen til jul – Og resten av vinteren

fartsgrense

Over halvparten av oss vasker kun bilen en gang i måneden eller sjeldnere i vinterhalvåret, men å vaske den oftere kan spare deg for mange penger.

– Julevask av bilen er lurt. Faktisk så lurt at vi bør være like flinke til å vaske bilen også resten av vinteren. Det kan spare deg for store vedlikeholdsutgifter, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Julaften er en av årets travleste bilvaskedager preget av køer foran både vaskeautomater og selvvaskeanlegg. I mange familier er ren bil til julaften en del av juleforberedelsene. For andre er det dårlig samvittighet, og at de endelig får vasket saltet av bilen når julefreden senker seg.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Men vi er ikke like flinke resten av vinteren, ifølge en ny undersøkelse gjennomført av InFact for NAF. 32 prosent oppgir at de vasker bilen månedlig i vinterhalvåret, mens like mange (31 prosent) svarer at de vasker bilen sjeldnere eller aldri.

– Det er viktig å få vekk saltsørpa på bilen selv om bilen ser like skitten ut etter et par kjøreturer. Om vinteren må man vaske oftere enn om sommeren, mener Sødal. -Du trenger ikke være like nøye med vasken hver gang, men sving innom et selvvaskeanlegg å få av den verste skitten og saltet i hvert fall et par ganger i måneden, råder han.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Dette får du igjen for. Saltet gir rust på dårlig vedlikeholdte biler. Mange kjører mye på saltet vei gjennom vinteren, og da er hyppig vask god medisin mot rustangrep.

– I tillegg til karroseriet, er det vel verdt å få spylt bilen under, sier NAF-rådgiveren.

Undersøkelsen viser at mange også er flinke på vintervasken. Et fåtall vasker ukentlig eller oftere (8,3), mens en av fire vasker et par ganger i måneden. Menn er litt flinkere enn kvinner, men det er ikke så mye som skiller mellom kjønnene.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

– Det er nok mange som tenker at siden bilen blir så fort skitten igjen, så dropper de vasken. Da gjør man både bilen og seg selv en bjørnetjeneste, avslutter Nils Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.