Lokale ungdommer til USA for å kjempe i globale FIRST LEGO League

first lego usa

Førstkommende søndag reiser det lokale realfagslaget Septem til USA for å representere Skandinavia i verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn mellom 10 og 16 år. De syv lagmedlemmene fra Bodø og Steigen har slått ut over 13.000 deltakere for å kapre finalebilletten.

Onsdag 25. april braker den globale finalen i FIRST LEGO League løs i Detroit i USA. Kunnskap og teknologiturneringen, samler over 250.000 realfagsinteresserte barn mellom 10 og 16 år.

Laget som består av syv tiendeklassinger fra St. Eystein skole, Steigenskolen Leinesfjord og Hunstad ungdomsskole kapret en finalebillett etter at de vant den skandinaviske finalen i Statoil sine lokaler på Fornebu i fjor.

Gleder seg til avreise
For å komme til den globale finalen må deltakerlagene gjennom flere ulike kvalifiseringsrunder og det er forventet at Septem vil kjempe mot hele 108 lag fra hele verden når startskuddet går på onsdag formiddag norsk tid.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

– Vi gleder oss spesielt til å møte mange andre lag, se hvordan de har løst oppgavene og kjenne på stemningen i lokalet. De siste ukene har vi øvd mye på å løse oppgaver sammen i laget, justert roboten og laget presentasjoner på engelsk. Dette blir nok en opplevelse vi sent vil glemme, sier Ingvill Berg, lagleder for Septem.

Laget Septem har allerede vært gjennom en forskningskonkurranse i år. De ble plukket ut som ett av ti skandinaviske lag til å konkurrere i den forskningsbaserte utvidelsen av FIRST LEGO League i februar – Scandinavian Innovation Award. Her måtte laget dra hjem uten seier, men høstet lovord fra juryen som blant annet bestod av Innovasjon Norge, Trondheim Kommune, Patentstyret og Statoil.

Les også:  Terningkast 6: Lattergalla på Stormen skuffet ikke

Unikt lag fra Nordland
De unge realfagstalentene har det siste året forsket på hvordan de kan bruke fosfat for å hindre at næringssalter havner i havet og ødelegger bukt og vik. Løsningen som heter Tubus skal presenteres under den globale finalen og er skreddersydd for at norske kommuner skal unngå store inngrep i naturen og spare penger.

– Septem er et unikt lag som kan være stolte over alt de har oppnådd det siste året. De har lagt ned utallige arbeidstimer for å komme til den globale finalen i USA. Det er nettopp denne indre gløden og læringsviljen som skaper talenter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil Morgendagens Helter.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

FIRST LEGO League er verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn i alderen 10 til 16 år. I Skandinavia arrangeres turneringen av FIRST Scandinavia og Statoil sitt talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.

Septem består av følgende medlemmer:

Fredrik Aasen (Bodø)
Håkon Ytterstad Grande (Bodø)
Mia Stenseth (Bodø)
Amalie Mannsverk (Bodø)
Simon Sandvik (Bodø)
Isak Krilic (Bodø)
Atle Daniel Aalstad (Steigen)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.