Legger til rette for samtykke i datingapp

jente iphone

happn, en av Norges mest brukte datingapper, lanserer i dag sin nye «Klar til å date»-funksjon. Den lar single si fra når de er klare til å møtes i det virkelige liv, uten frykt eller press. Valget forblir hemmelig inntil begge har indikert at de ønsker å møtes.

Funksjonen er lett tilgjengelig i brukernes meldingssystem og vises i form av et varsel i chatten hos to personer som har crushet. Når begge bestemmer seg for at de er klare, blir de varslet og kan deretter avtale daten. Du kan også bestemme at det er for tidlig; på den måten kan samtalen fortsette, og man kan bli enda bedre kjent med hverandre gjennom meldinger, før et eventuelt møte.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

happn ønsker å være så nærme brukerne som mulig, og ved hjelp av funksjoner som forenkler datingopplevelsen, bidrar de til å bringe single sammen i det virkelige liv – der alt begynte hvor man først gikk forbi hverandre.

– Det er ofte vanskelig å ta det første steget og foreslå en date, men dette er kjernen i virksomheten vår. Vi ønsker ikke bare å lage historier i appen; vi vil at de skal eksistere i virkeligheten. I tillegg legger funksjonen til rette for samtykke. Å kunne gi det, eller ikke gi det, anonymt, men formelt, er en innovasjon vi mener bidrar til sikrere dating, sier Karima Ben Abdelmalek, administrerende direktør i happn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.