Kristoffer Brun vant gullet i EM lettvekt singelsculler

Norges Roforbund

Kristoffer Brun fra Bergens roklub sikret seg EM-tittelen med en formidabel sprint på de siste 200m. I årets EM i polske Poznan avsluttet bergenseren en seiersrekke med gull etter å ha vunnet både sitt innledende forsøksløp og semifinale.

Med den internasjonale regattasesongen overstått i 2020 fortsetter Kristoffer forberedelsene med makker Are Strandli på vei til neste års utsatte OL i Tokyo.

Kristoffer vant både forsøksløpet fredag og semifinalen i går, og sitter klar i bane 4 i dagens EM-finale. Ungarns Peter Galambos er raskest ut fra startblokkene, irske Fintan McCarthy, verdensmester i lettvekt dobbeltsculler, den eneste olympiske båtklassen for lettveksroerne, tar over ledelsen ved 150m rodd. Kristoffer lengst bak i feltet. Ved passering første 500m er det: Irland, Italia og Hellas som har plassene på podiet. Kristoffer på en foreløpig femteplass. Drøyt to og et halvt sekund bak Irland i front.

Les også:  Her er Norges tropp mot Brasil og Nederland

I den andre 500m på vei opp til halvveis og 1000m-merket er det Irland i front, Hellas på en andre og Kristoffer på en tredje. Men McCarthy har virkelig satt inn støtet, øker ledelsen på Kristoffer ytterligere, nå er det nesten fem sekunder mellom baugballene deres.

I tredje 500m er det er vanvittig rotterace om sølvmedaljen. Hellas, Italia og Norge er alle innenfor meteren av hverandre. I front er det fremdeles McCarthy, men ved passering 1500m er Kristoffer nå på en andreplass og ledelsen McCarthy hadde er redusert til knapt litt over ett sekund.

Les også:  VIDEO: Viktig seier for Glimt borte mot Lillestrøm

Ved 1800m er det reprise av semifinalen, Kristoffer spiser opp ledelsen og er forbi McCarthy som virkelig sliter med melkesyre! Det stivner opp i blodårene til McCarthy og det gir svikt i kraftoverføringen ut i roårene. Nå er det bare opp til Italia å utfordre Kristoffer. De to nærmer seg mållinjen, Italia er faretruende nær å true bergenserens grep om tittelen, men Kristoffer har overtaket og blir Europamester i 2020!

Les også:  Her er Norges tropp mot Brasil og Nederland

Vinner på tiden 06:58,75. Italias Niels torre forsøk på å ta gullet er bare 36 hundredeler for svakt. Bronsen ender til slutt opp hos Fintan McCarthy, som ledet denne EM-finalen gjennom 1650m, men fikk for mye melkesyre å håndtere i den avgjørende slutten.

Ved medaljeseremonien er gullet lagt frem og Kristoffer selv plukker den opp, før det er den norske nasjonalsangen som fyller arenaen i Poznan samtidig som det norske flagget går til topps!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.