Jusshjelpa i Nord-Norge kommer til Bodø og Fauske

Jusshjelpa i Nord-Norge

Jusshjelpa i Nord-Norge kommer på saksinntakstur til Bodø og Fauske for å tilby befolkningen gratis juridisk bistand. 

Jusstudentene Rebekka Nordli Markhus og Andreas Winnem Lossius setter kursen mot Bodø og Fauske mandag 9.november og tirsdag 10.november. Her skal de samle inn saker fra mennesker som trenger juridisk hjelp. Turens formål er å vise at Jusshjelpa i Nord-Norge er et rettshjelptiltak for hele Nord-Norge, og at terskelen er lav for å ta kontakt. 

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

– Vi ønsker å gi de personene som møter opp et så godt svar som mulig. Det er ofte vanskelig på stående fot. Derfor blir de fleste sakene med tilbake til Tromsø der vi i Jusshjelpa i Nord-Norge utreder saken nærmere. Det er imidlertid ikke alle saker Jusshjelpa kan bistå med, men det skader ikke å ta kontakt med oss.

– For å kunne gi best mulig hjelp har Jusshjelpa valgt å fokusere på noen rettsområder som vi satser ekstra på. Vi behandler bl.a. familie-, samboer-, og barnesaker, husleierett, trygderett og arbeidsrett. Vi bistår også klienter i gjeldssaker, utlendingsrett, sosialrett og fengselsrett. Alle våre saksbehandlere jobber i tillegg med pengekrav.

Les også:  Rettssikkerhet: Man får “pretty privilege” i rettssaker

– Vi oppfordrer de som har et juridisk spørsmål eller problem om å ta kontakt med oss. Det kan være at man har et problem med å få utbetalt depositumet etter at man har sagt opp leiekontrakten eller at man har spørsmål i forbindelse med en skilsmisse. Alle kan komme til oss. Rådgivningen er gratis så man trenger ikke å bekymre seg for regningen.

Les også:  Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

Saksbehandlerne Rebekka og Andreas gleder seg til å møte folk fra Bodø og Fauske.

Jusshjelpa i Nord-Norge har saksinntak på følgende steder:

Fauske 09.11.2020

Fauske kommunes administrasjonsbygg kl. 15.00-17.00.

Bodø 10.11.2020

Stormen Bibliotek kl. 15.00-17.00.

Det er ingen timebestilling. Kun personlig oppmøte.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.