Elsyklister risikerer dyr lærepenge ved tyveri

elsykkel

Blir du frastjålet en elsykkel eller annen dyr sykkel, kan du bli sittende igjen med et økonomisk tap. – Mange er ikke klar over at vanlige forsikringer ikke dekker de dyreste syklene, sier Annika Persson i Codan Forsikring.

Transportøkonomisk institutt (TØI) har nylig beregnet at det er minst 176 600 elsykler i Norge i dag. Mange av disse syklene er dyre og ikke dekket av vanlig forsikring.

– Elsykler er bra for folkehelsen og miljøet. Men de kan gi en sur økonomisk smell ved tyveri, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring. 

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

I 2018 ble 10 400 sykkeltyverier anmeldt i Norge. Tall fra Finans Norge viser at norske forsikringsselskaper betalte ut 82 millioner i erstatning etter sykkeltyverier. Tallene gjelder både elsykler og vanlige sykler.

Forsikringsutbetalingene for 2018 bekrefter at syklene blir stadig dyrere.

– Aldri før har vi betalt ut et så høyt erstatningsbeløp som i 2018. Det er ikke antall tyverier som øker. Flere dyre sykler og elsykler gjør at utbetalingene øker, sier Persson.

Gjennomsnittlig forsikringssutbetaling for sykler i 2018 var 7 900 kroner, mens den i 2008 var på 3 700 kroner, ifølge Finans Norge.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

De som har en rimelig sykkel, klarer seg med en vanlig innboforsikring.

– Sykler og elsykler er dekket av innboforsikringen, og man trenger ikke foreta seg noe dersom man ikke har behov for en høyere tyveridekning enn 10 000 kroner, sier Persson. De som er ekstra godt sikret gjennom innboforsikring pluss er dekket for inntil 25 000 kroner, legger hun til.

Dersom sykkelen blir stjålet i forbindelse med en reise, kan du benytte reiseforsikringen. Her er dekningen er avhengig av hvilken type reiseforsikring man har. 

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Codan forsikring anbefaler en egen sykkelforsikring dersom man har en dyr sykkel.

– Eiere av dyre sykler bør vurdere hvor stor risiko de vil ta og eventuelt tegne en egen sykkelforsikring. Den dekker både tyveri, tap og skade. Mange har elsykler som er verdt mer enn 20 000 kroner, og da kan en egen sykkelforsikring være en god idé, sier Persson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.