IS-kvinne og to barn hentes til Norge: Listhaug vil at IS-kvinnen arresteres

Foto: Alexander Helberg

Norge har hentet hjem en IS-kvinne og hennes to barn. Begge er utlevert fra kurdiske myndigheter i Nord-Syria og er på vei til den kurdiske byen Erbil i Nord-Irak, opplyser VG.

– Vi står på vårt standpunkt og tar derfor dissens i regjeringen. Vi står derfor ikke bak denne beslutningen. IS-krigere og deres sympatisører har vendt det norske samfunnet ryggen og kjemper mot vårt land og våre verdier. De har støttet et av de verste terrorregimene verden har sett. Å støtte IS er å støtte halshugging, brenning, voldtekt og drap på uskyldige mennesker, sier Sylvi Listhaug til Bodøposten.no.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

At regjeringen snudde skyldes at kvinnens eldste barn er syk. Moren har ikke gitt tillatelse til at barna hentes til et norsk sykehus uten henne, derfor blir også hun nå hentet ut, opplyser VG.

– Fremskrittspartiet har vært villig til å hente det syke barnet til Norge. Men vår betingelse har vært at det skal skje uten at moren følger med. Barnet det gjelder kunne fått hjelp tidligere. Dessverre har mor kynisk brukt sitt barn for å få seg selv til Norge, sier Listhaug.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

– FrP vil holde fast ved at vi ikke vil løfte en finger for at IS-krigere og IS-kvinner skal komme tilbake til de frie, vestlige samfunnene de hater. Vi registrerer dessverre at det er et stort flertall på stortinget og i regjeringen for å hente IS-kvinnen til Norge. FrP tar det for gitt at IS-kvinnen arresteres og straffeforfølges når hun evt ankommer Norge, avslutter Listhaug.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Foto: Alexander Helberg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.