Incestoffer fra Sandnessjøen tilkjent 6,7 millioner i erstatning

Eirik Teigstad

En mann i 60-årene er dømt til å betale sin egen datter en samlet erstatning på nesten syv millioner kroner for seksuelle overgrep han begikk for 22 år siden, opplyser VG.

Bodøposten.no er kjent med at offeret er fra Sandnessjøen og at det var der overgrepene skal ha skjedd.

Til tross for farens tilståelse har Helgeland tingrett vurdert det til at han må sone ett år i fengsel for seksuell omgang med mindreårig, og for incest, ifølge VG.

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

– Fornærmede er fornøyd med resultatet. For henne har det å bli trodd vært viktigere enn erstatning, men erstatningen gir henne mulighet til å leve et verdig liv. Like fullt kan erstatningen aldri kompensere for de omfattende skadene hun har blitt påført, sier bistandsadvokat Lise Ligaard i advokatfirmaet Teigstad.

Mannens forsvarer, advokat Ida Andenæs, la under rettssaken ned påstand om full frifinnelse. Hun sier til NTB at klienten er gjort kjent med dommen.

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

– Jeg er stolt over innsatsen til advokatfirmaet vårt som kjørte denne saken, og jeg håper nå at saken har fått sin endelige avslutning, sier advokat Eirik Teigstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.