Hver femte planlegger å reise på flere utenlandsreiser i år enn i fjor

ticket.

20 prosent av oss planlegger å reise på flere feriereiser utenlands i år sammenliknet med i 2018. Den viktigste grunnen til dette er en større lyst til å oppdage verden.

25 prosent vil derimot reise på færre utenlandsreiser i år, først og fremst fordi de håper på en varm sommer. Dette viser Tickets Kantar Sifo undersøkelse.

– I løpet av de i siste årene har vi sett en trend til å ville oppleve så mye som mulig i løpet av en utenlandsferie. Selv om det finnes mye å oppdage i Norge så etterspør mange også spennende kulturer, mat fra andre kjøkken og opplevelser som bare et annet land kan gi, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

 Mange planlegger å reise på flere utenlandsferier i 2019 sammen liknet med fjor året. Grunnene til dette kan være mange, men viktigst er lysten til å se og oppdage nye, spennende steder og møte mennesker fra andre kulturer. 16 prosent av de som planlegger å reise mer oppgir at det er på grunn av forandringer i arbeidssituasjonen som gjør at de har mulighet til å reise mer, like mange oppgir at det er på grunn av endring i familiesituasjonen. Bare 1 prosent sier at de planlegger flere reiser fordi de har arvet eller vunnet penger slik at de har fått bedre råd som åpner opp for flere reiser.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Det er derimot flere som vil gjennomføre færre reiser i 2019 (25 prosent). De viktigste grunnene er at de satser på en like varm sommer som i 2018 og at arbeidssituasjonen ikke tillater det (15 % på begge). 13 prosent oppgir at de ikke vil reise like mye på grunn av miljøpåvirkningen, mens 12 prosent sier endring i inntekt er viktigste grunn til nedgangen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.