Hit drømmer nordmenn om å reise i vinter

london vinter

En vakker paradisøy i fjerne strøk omringet av asurblått hav, er den klassiske reisedrømmen for mange. Men i vinter preger realismen reisedrømmen til de fleste nordmenn.

4 av 10 nordmenn drømmer om en storbyferie til for eksempel London, Paris eller Roma i høst eller vinter. Det viser en fersk spørreundersøkelse gjennomført av Kantar Media.

Kanariøyene er det desidert mest populære reisemålet, når en ser på bestillinger. Men når nordmenn svarer på hvor drømmereisen går i vinter, er det storbyferie som topper lista.

Hele 39 % svarte at storbyferie er det man drømmer mest om i høst og vinter. Kanariøyene inntar en andreplass med 18 %, mens Karibia, Maldivene eller USA deler på tredjeplassen som drømmedestinasjon med 17 %. 

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

Nordmenns drømmereisemål i høst og vinter:

  1. Storbyferie, for eksempel London, Paris, Roma
  2. Kanariøyene
  3. Karibia, USA, Maldivene
  4. Thailand, Vietnam
  5. Bali
  6. Mauritius, Seychellene
  7. Zanzibar, Kapp Verde
  8. Mexico
  9. Andre reisemål

– Alikevel  kan jo antagelig valget av de litt kortere storbyferiene og klassiske pakketurer til Gran Canaria tyde på at man setter den store reisedrømmen på litt på pause. Dette er jo reisemål med kortere flytid og priser som kan tilpasses de flestes lommebøker, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

Andelen nordmenn som planlegger å reise utenlands de neste 12 månedene har økt med 8 prosentpoeng siden forrige måling i våres fra 53 % til 61 %.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Det er kun 13 % av nordmennene som oppgir at de ikke skal reise til utlandet, mens 25 % er usikre.

Lavest mulig pris er ikke det viktigste for nordmenn, men verdi for pengene er. For reisekupp anbefaler kommunikasjonssjefen å reise utenom de mest populære tidene.

– Det er veldig fullbooket rundt jul/nyttår, men hvis man i stedet velger å reise nå i november, så har man gode muligheter til å skaffe seg god verdi for pengene. Da får man gjerne høyere standard til en lavere pris enn i høysesong som jul/nyttår og vinterferien. 

Hun legger til: 

– Det er også en stor fordel å kunne være så fleksibel som mulig og undersøke flere ulike reisedatoer. Finn ut når prisene er mest gunstig først, og be om ferie fra sjefen etterpå, i stedet for omvendt. 

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Hvis man ønsker å holde seg til Kanariøyene, men ikke følge strømmen helt, er Tenerife eller Lanzarote et godt alternativ til nordmenns soleklare favoritt, Gran Canaria.

– Jeg skjønner veldig godt at mange velger å pakke solkrem og badetøy og rømme fra mørket og julestria. November er jo et perfekt tidspunkt. Da får man ladet opp batteriene og får litt tiltrengt sol og varme. Man kan handle julegaver til tax free priser og feire tradisjonell jul hjemme, sier Mørk-Løwengreen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.