Her kan du leie kajakk gratis!

Höegh Eiendom

Som første by i Norge, tilbys det gratis leie av kajakk ved den nye kajakkbryggen langs Elvepromenaden i Moss.

– En helt ny måte å kombinere naturopplevelser og miljøtiltak på – sier Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom som står bak tilbudet på Verket Moss.

En splitter ny kajakkbrygge inviterer til fysisk aktivitet på fjorden og frister med et unikt tilbud for padleglade mossinger: I bytte mot at man plukker med seg plastsøppel mens man er på padletur, er lån av kajakk gratis. 

– Dette håper vi vil oppmuntre til både mer fysisk aktivitet, gi positive naturopplevelser og i tillegg økt miljøbevissthet blant byens befolkning, sier Kristiansen.

Les også:  Slik unngår du vannplaning og skader på bilen

Tiltaket er tillitbasert og en innsats for miljøet er alt Höegh Eiendom ønsker i retur. Søppelposer er plassert i en dispenser ved elven, slik at man tar med seg en pose når man drar på padletur, fyller denne opp med plastsøppel underveis, og leverer dette samtidig med kajakken.

For padlere som ikke ønsker å plukke søppel, kan man likevel leie kajakk mot å vippse et lite beløp til Homestart eller Kirkens bymisjon. Kajakk kan forhåndbookes på nett slik at den er tilgjengelig når man ønsker en tur på elven.

Les også:  Guide for single nordmenn: Slik starter du å date igjen

Inspirasjonen til denne type kajakkutleie kommer fra København hvor tilbudet har blitt svært populært. – Alle har ikke kajakk selv og vi ønsker at området skal brukes, sier Jan Erik Kristiansen som tilføyer at de er stolte av at Moss er først ut i Norge med å tilby dette. 

Höegh Eiendom har jobbet med utviklingen av den nye bydelen på Verket Moss i flere år, og gleder seg over at det tidligere industriområdet nå blir til en aktiv og levende del av byen. I tillegg til kajakk, kan mossinger hygge seg med diverse spill og pikniktepper som også lånes ut gratis i Elveparken. Selve Elvepromenaden er utformet med oppholdssoner hvor man kan nyte synet av elven og livet omkring, i tillegg til tre steder med apparater for egenvektstrening. Med både kontorer, caféer, boliger og hotell, er det en høyst levende bydel som nå åpenbarer seg der cellulosefabrikken tidligere dominerte.

Les også:  – Planlegg høstferien nå

Foreløpig står en kajakk til disposisjon for miljøbevisste padlere, men om det viser seg å bli rift om denne, er Höegh Eiendom klare til å utvide tilbudet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.