Her er deltakerne i «Farmen» 2021

tv2

14 spente deltakere er klare for kampen om tilværelsen denne høsten. I elleve uker skal de kjempe om seieren i årets sesong av «Farmen». Dette er årets deltakere.

Denne sesongen befinner forpakterne seg på Steinsjøen gård, på grensen mellom Hurdal og Østre Toten kommune. Også i år er det Mads Hansen (37) som er programleder. Han gleder seg stort til en ny «Farmen»-høst.

– Jeg tar en råsjans på at det ikke finnes noe annet program i landet med større spennvidde i casten enn på «Farmen». Det blir spennende å se hvordan en høytstående forretningsadvokat fra Asker går overens med en gulrotbonde fra Smøla. Og kommer en amerikansk busssjåfør og TikTok-stjerne fra Bergen til å finne tonen med en sjaman fra Finnmark? Vi får se, men jeg kan love at dette er en ekstremt karismatisk, energisk og humoristisk gjeng, og jeg gleder meg stort til å se hvordan dette kommer til å utvikle seg, sier programleder for «Farmen», Mads Hansen.

Dette er årets deltakere:

Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy (35)
Fra: Smøla
Sivilstatus: Singel
Yrke: Anleggsarbeider/gulrotbonde

Smølas Reodor Felgen, Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy, har til stadighet fått høre fra venner at «Farmen» hadde passet han godt. Det har han hatt kalde føtter for, frem til nå.

– Nå sitter jeg her. De som trodde jeg ikke turte vet ikke at jeg er her, så det blir litt «in your face», forteller han.

Amalie Lund (23)
Fra: Tønsberg
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Vekter

For Amalie Lund har det vært en barndomsdrøm å være med på «Farmen». Lund har tidligere drevet aktivt med crossfit, noe hun tror kan komme godt med på «Farmen». I tillegg har hun litt gårdserfaring.

At hun nå skal bli et kjent TV-fjes synes hun er litt skummelt, men samtidig kult.

– Jeg tror det vil bli ganske gøy med litt oppmerksomhet, jeg skal ikke legge skjul på det. Samtidig er det litt skremmende at så mange skal se på.

Heidi Lereng (24)
Fra: Bergen
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Daglig leder

Arbeidsmoral er noe som står høyt i kurs hos Lereng, særlig på grunn av hennes medfødte funksjonshemning.

– Det å stå på og jobbe er noe som betyr veldig mye for meg. Jeg er vokst opp med at det ikke er noe som kommer gratis i livet. Jeg har jo bare fem fingre, så jeg ønsker å være et forbilde for folk som er i min situasjon, eller har noe lignende.

Thorvald Nyquist (51)
Fra: Asker
Sivilstatus: Gift
Yrke: Eiendomsadvokat

Da advokaten Thorvald Nyquist fikk beskjed om at han var én av de 14 heldige som skulle være med på «Farmen», ble han overrasket. At han har vært advokat i mange år, tror han kan komme godt med i eventuelle konflikter.

– Jeg tror jeg er en person som er flink til å tilpasse meg andre. Det kan jo hende at noe av det jeg har jobbet med i 25 år, som er å løse konflikter, kan bli nyttig.

Sulekha Geele (36)
Fra: Oslo/Somalia
Sivilstatus: Singel
Yrke: Tolk og oversetter

Det er ikke første gang Sulekha Geele er med på reality-TV. Hun var nemlig med i den første sesongen av «Top Model Norge» i 2006. Nå vil hun utfordre seg med «Farmen»-deltakelse.

– Hvor gøy hadde det ikke vært hvis ei jente som meg vant? Gjerne. Jeg vil bli nummer én. Jeg har et veldig konkurranseinstinkt.

Herman Herberth Herding (24)
Fra: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: C.E.O.

Vestkantgutten fra Oslo meldte seg på «Farmen» for å motbevise sin søster om at et enklere liv var noe han klarte å mestre. Målet hans er å vinne, og for å komme dit har han en tydelig taktikk:

– Jeg skal være ganske rolig og «laid back» i starten, bare la besserwisserne krangle og holde på. Så kan jeg være en liten slange som smyger meg frem, sier han.

Kjell Strand (55)
Fra: Kvernevik
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Helsefagarbeider, gründer og eier av egen bedrift

Den livlige rogalendingen Kjell Strand gleder seg til å dra 100 år tilbake i tid. Strand håper det kommer arbeidsvillige folk inn på gården sammen med han. Om det derimot entrer noen unnasluntrere, innrømmer han at det kan bli problematisk.

– Hvis jeg møter noen latsabber som tar seg selv litt høytidelig kan det bli litt slitsomt. Da får vi bare lempe de i tjernet og invitere til svømmekonkurranse, så får vi se hvor det bærer.

Tonje Frigstad (21)
Fra: Kristiansand
Sivilstatus: Singel
Yrke: Student

Årets yngste deltaker er solstrålen fra det glade Sørlandet, Tonje Frigstad. Tross hennes 21 år, er hun klar for å vinne både bil og hytte.

– Jeg har et enormt konkurranseinstinkt. Jeg har bein i nesa, og jeg vil si jeg er råsterk. Jeg har alltid trent masse, også har jeg vært i førstegangstjenesten. Der hoppet jeg i fallskjerm, som var veldig fysisk og psykisk krevende. Så jeg har fått rustet meg opp litt.

Mohammed Sarmadawy (27)
Fra: Øystese
Sivilstatus: Singel
Yrke: Regissør/fotograf

Før korona hadde Mohammed Sarmadawy over 300 reisedøgn i året. Han har nemlig vært på verdensturné med artisten Alan Walker, hvor han har dokumentert livet til Walker. Nå vil han utfordre seg selv både mentalt og fysisk med «Farmen».

– Det er ikke ofte du kan bli kastet 100 år tilbake i tid. Jeg vil få et perspektiv på hvordan livet var, og hvordan det er i forhold til det livet vi lever nå, sier han.

Robert Michael Scott (53)
Bor: Bergen
Fra: Boston, USA
Sivilstatus: Gift
Yrke: Bussjåfør/Bergens største TikTok-stjerne

Med over én million følgere på TikTok har bussjåføren Robert Michael Scott blitt Bergens største TikTok-stjerne. Selv om gårdslivet er fjernt, gleder han seg til å ta fatt på det ukjente.

– Målet mitt er: Hvis en som aldri har vært på en bondegård, og heller ikke er teknisk god på å bygge ting, vinner «Farmen» – det må være det mest episke som har skjedd i Norge siden krigen, sier han og ler.

Grethe Enlid (49)
Fra: Trondheim
Sivilstatus: Gift
Yrke: Bedriftsleder/gründer

Trønderen Grethe Enlid meldte seg på «Farmen» for omtrent tolv år siden. Da fikk hun et nei. Nå skal endelig drømmen hennes gå i oppfyllelse. Selv sier hun at hun er en dame som tar mye plass – derfor har hun fått et råd av datteren som hun skal prøve å følge.

– Da jeg reiste fra Vernæs sa datteren min: «Mamma, vær deg selv, men kanskje en litt midlere utgave, sånn til å begynne med». Det har jeg tenkt til å følge. Jeg er veldig snar til å til å ta ansvar og slikt, men det er noe med å la andre få slippe til også.

Tina Teien (38)
Fra: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Key account manager

Tina ser frem til en kul sommer- og høstferie på «Farmen», med forhåpentligvis en hytte og bil etter oppholdet. Teien er diagnostisert med ADHD, og legger ikke skjul på at hun er en dame uten filter.

– Jeg er overhodet ikke redd for konflikter. Mitt utgangspunkt i en konflikt er å løse den, men det er ikke alltid det går, forklarer hun, og sier hun frykter særlig å møte én type personlighet inne på gården: Det verste jeg vet er disse 50-60-åringene, arrogante karer som ser ned på spesielt litt yngre jenter. 

Simon Tronstad Jacobsen (23)
Fra: Tromsø
Sivilstatus: Singel
Yrke: Student

Tromsøværingen Simon Tronstad Jacobsen føler seg heldig som får sjansen til å dra 100 år tilbake i tid. Til tross for at han ikke har noe gårdserfaring, håper han å bidra med godt humør og god stemning.

– Jeg klarer ikke gå rundt i x antall uker og bare smile, og når det ikke er like mye mat som vanlig, kan det bli litt mer temperament. Jeg er vant til å spise fire til fem måltider om dagen, så det kan bli en utfordring. Men den tar jeg på strak arm, sier han.

Heidi Persdatter Greiner Haaker (55)

Fra: Kirkenes/Lakselv
Sivilstatus: Gift
Yrke: Kunststudent

Den eventyrlystne nordlendingen Heidi Persdatter Greiner Haaker sa opp jobben sin for å være med på «Farmen». Når 14 ulike mennesker drar inn på gården, frykter Haaker aller mest å møte noen som er dømmende.

– Om jeg møter folk som er dømmende, eller kvinnediskriminerende, da kan jeg fort tenne litt på alle plugger. Jeg elsker å diskutere, og kan fort havne i diskusjoner med folk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.