Henrik Christiansen og Eva Kummen vant Kongepokalen i svømming

Norges Svømmeforbund

Lambertseter SK er blitt to kongepokaler rikere etter at Eva Kummen og Henrik Christiansen tok henholdsvis dame- og herrekongepokalen i årets NM. I tillegg ble det satt ny pararekord og ny seniorrekord siste dag av NM.

Før NM var det spådd stor spenning om hvem som skulle vinne kongepokalen for kvinner og menn. Det var imidlertid ingen spenning blant herrene, da Henrik Christiansen viste seg for sterk for de andre utfordrerne.

På damesiden var det imidlertid spenning helt til siste slutt. Silje Slyngstadli fra Bergensvømmerne og Eva Kummen kjempet gjennom hele NM om æren av å kunne løfte kongepokalen. Før deres siste løp, som var på 200m bryst, ledet Slyngstadli duellen og Eva Kummen måtte sette personlig rekord og vinne over Slyngstadli for å ta kongepokalen. Eva Kummen klarer det og setter ny personlig rekord på tiden 2.27.17 og hun sikrer dermed kongepokalen i siste øyeblikk.

Les også:  Sensasjonelt av Isabel Freese i EM i dressurridning

– Det føles veldig bra. Jeg har hatt det litt i tankene de siste dagene at det kan gå så de siste meterne var det jeg fightet for. Jeg hadde ikke helt trodd det, faktisk. Så det var veldig gøy, og jeg setter pers i tillegg og det er kult, sier en glad Eva Kummen etter dagens finaler. 

Det er første gang Eva Kummen vinner kongepokalen. Henrik Christiansen har derimot vunnet kongepokalen seks ganger tidligere, men det tar ikke vekk gleden ved å vinne den igjen. 

Les også:  Glimt slo Vålerenga: Pelle scoret fire!

– Det er en veldig deilig følelse. Det er utrolig stort og noe alle utøvere i Norge kan relatere til. Det deles ut i alle idretter. Jon (Jøntvedt) vant den i fjor og derfor er det ekstra deilig og vinne den tilbake i år, sier en smilende Christiansen.

Oslo Idrettslag Svømming (OI Svømming) satte punktum for hele mesterskapet med ny norsk seniorrekord på 4x100m mixed stafett. Rekorden er nå 3.35,10. I tillegg satte Gabriel Steen tidligere på dagen ny pararekord på 50m fri med tiden 25,60 i klasse S13.

Les også:  Glimt slo Vålerenga: Pelle scoret fire!

Under NM langbane ble det satt hele ni norske rekorder; seks pararekorder, to juniorrekorder og en seniorrekord.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.