Påskekos med barna: Sitronmuffins med valmuefrø og timian

handeland

Påske er tid for kos og hygge. Hva med å lage disse søte og syrlige sitronmuffinsene, de blir knasende gode med valmuefrø.

I tillegg er de saftige og fluffy – en perfekt kombinasjon om du får uventet besøk og har lyst til å imponere gjestene, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt selv. Og du, det er lov til å la barna få bli med å hjelpe til.

For å gjøre glasuren litt mer spennende kan du pynte med liten sitronskive og friske timianblader. Timian har en sterk krydret, sitronaktig smak og passer derfor ekstra godt som et friskt innslag til sitronmuffinsene.

– Er du glad i sitron er disse muffinsene både superenkle og gode, og med tilsatt valmuefrø gir de muffinsene en utrolig kul tekstur og det lille ekstra, forteller Margita Westeus, kategorisjef på Kenwood hos De`Longhi Scandinavia

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

Oppskrift:
12 muffins

Ingredienser til kaken
200 g romtemperert smør i terninger
200 g melis
Skall av 1 sitron
4 egg, pisket
200 g malte mandler
45 g vanlig mel
1 ss valmuefrø
¼ ss bakepulver
Salt etter smak
40 ml sitronsaft
1 ss melk

Kandaliserte sitroner
200 ml vann
200 g melis
2 sitroner i tynne skiver

Glasur
200 g melis
25 ml sitronsaft
5 g frisk timian, kun blader

Slik gjør du:
– Start med å lage muffins
– Forvarm oven til 160ºC
– Tilsett smør og melis i miksebollen, blandes til det er lett og luftig 
– Tilsett egg, mandler, mel, valmuefrø, sitronskall, bakepulver og salt i bollen og bland sammen
– Tilsett sitronsaft og melk, og bland sammen til alt er godt blandet
– Hell blandingen jevnt over i muffinsformer og stek på 160ºC i ca 25 minutter eller helt til kantene er litt gylne
– Ta muffinsene ut av ovnen og la avkjøle i fem minutter i formen. Fjern så muffinsene og legg dem opp ned på en rist og la de avkjøles helt
– For å lage de kandiserte sitronene, tilsett vann og sukker i en bred stekepanne. Kok opp og kok til sukkeret er oppløst
– Legg forsiktig sitronskivene i pannen og fordel skivene utover i sirupen, la småkoke til sitronskivene er gjennomsiktige, ca 30-40 minutter
– Fjern sitronskivene med en tresleiv, og legg de på et stykke bakepapir. Behold gjerne noe av sitronsukkersirupen for å kunne dryppe over de avkjølte kakene
– La sitronskivene avkjøles og tørke. For å fremskynde tørkeprosessen, forvarm oven til 100ºC og legg sitronskivene på et bakepapir på et stekebrett, og tørk i ovnen i 1 time, dette vil gi mindre klissete kandiserte sitroner
– Dryss de kandiserte sitronene med litt granulert sukker for ekstra crunch (valgfritt)
– For å lage timianglasuren, finn frem kjøkkenmaskin, bakebolle og ballongvisp(fløtevisp)
– Tilsett melis, sitronsaft og timian i bakebollen, bland sammen til glasuren er jevn
– Glasuren skal ha en tykk, flytbar konsistens – men den skal ikke renne ned langs sidene av muffinsene
– Hell glasuren over de avkjølte opp-ned muffinsene
– For å dekorere, topp muffinsene med sitronskall, en skive kandisert sitron og avslutt med en timiankvist, servér

Les også:  – Coop selger turbokylling mot medlemmenes ønske

Foto og oppskrift: Kenwood

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.