Bymuseet i Bodø satser på flere utstillinger

bymuseet

Bymuseet i Bodø ble startet i 1888 som Bodø Fiskerimuseum, senere Nordlandsmuseet, og er Nord-Norges nest eldste og Nordlands eldste museumsbygg. Museet har vært stengt i en lengre periode grunnet modernisering – og nå satser det gamle museet på nye veier.

Etter den mest omfattende ombygging gjort på museet i moderne tid, kan Bymuseet i Bodø ønske velkommen til nye lyse og luftige lokaler med mange spennende tilbud.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Se Torsken – gratis
Lørdag 21. april åpner dørene for publikum igjen med ny vandreutstilling «Se Torsken» fra Tromsø Museum – Universitetsmuseet.

Museet feirer gjenåpningen med gratis inngang for publikum åpningshelgen, lørdag og søndag kl. 12.00 – 15.00.

Flere utstillinger og aktiviteter
Neste utstilling som kommer er «Visuelle nabolag» fra Nasjonalmuseet som åpner i 20. juni. Videre i september åpnes en ny utstilling om «Sølvskatten» og «Løse tråder» av Inger Larsen.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Dessuten blir det familiesøndager, først ut er Fiskesprell for hele familien søndag 29. april.

Gjennom året vil museet også invitere til interessante foredrag i uformelle omgivelser – og med mulighet for litt forfriskninger til.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.