Flere utenlandsreiser og mer aktivitet på reisen i dag enn for tre år siden

vinter ticket

Nesten 6 av 10 nordmenn har forandret sitt reisemønster de siste tre årene. Største delen reiser i dag på flere utenlandsreiser enn tidligere, og etterspør i større utstrekning opplevelser og aktiviteter på reisemålet. Dette viser Tickets siste Sifo-undersøkelse

58 prosent oppgir at de har forandret sitt reisemønster til utlandet i dag sammenliknet med for tre år siden. Av disse reiser en fjerdedel (25 prosent) på flere reiser utenlands. 21 prosent oppgir derimot at de reiser på færre reiser, og de som bor i Sør-Norge er overrepresentert her.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

At det er flere som reiser mer enn som reiser mindre vises også i statistikken da feriebestillingene har økt med 39 prosent fra 2016 til 2018.

– At nordmenn liker å reise er konstatert for lenge siden. Det som er nytt er vi i dag gjerne reiser på flere, og oftere kortere reiser enn tidligere, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

Nesten hver fjerde reisende av de som har endret sine reisevaner vil i dag ha flere opplevelser og aktiviteter på reisen. Det er signifikant flere i aldersgruppen 18 – 30 år som vil ha mer aktivitet på sin utenlandsreise enn tidligere, sammenliknet med øvrige aldersgrupper.

– Mange ønsker å oppleve mer når de er på reise, det være seg utflukter, treningsmuligheter eller andre aktiviteter. Man er ikke bare ute etter avkobling, men vil komme hjem med påfyll av nye opplevelser og minner, sier Ellen Wolff Andresen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.