Havvind neste vekstindustri i Nord-Norge?

nfk

– Nordland har alle forutsetninger for å bli en del av den nasjonale satsingen på havvind, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Nylig hadde han og fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland møte med industriaktører som jobber med havvind på Helgeland. Norvoll er opptatt av at vi klarer å se mulighetene i det grønne skiftet.

– Vi må se på det som en vekststrategi for fylket vårt. I Nordland har vi industriutvikling i blodet. Derfor skal ikke havvind bare være en viktig kilde til grønn energi, det skal også bidra til å bygge opp en høykompetent leverandørindustrien på Helgeland, sier en optimistisk Norvoll. Det arbeides nå veldig godt med industriaktører som skal jobbe med montering og produksjon av havvindmøller på Langsetvågen i Nesna kommune. Det er rett og slett råspennende det som skjer i Langsetvågen, sier en fornøyd fylkesrådsleder.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

Plan og næringsråd Linda Helen Haukland ser i likhet med Norvoll store muligheter for Nordland i forbindelse med havvind.

– Fylkesrådet vil støtte aktivt opp rundt utviklingen av denne nye næringen i fylket vårt, både politisk og på andre måter. Jeg er sikker på at vi skal klare å finne gode løsninger som ivaretar både miljø og arealhensyn, samtidig som vi styrker vår egen leverandørindustri, sier Haukland.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Til stede på møtet i dag var de industrielle aktørene Westcon Helgeland AS, Nexans Norway AS, Helgeland Betong AS, Celsa Steel Service AS, Dr.techn. Olav Olsen AS og i tillegg NHO Nordland, Fellesforbundet, LO Nordland og Nesna kommune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.