Er vaping sunnere enn røyking?

Det har vært mye debatt gjennom årene om hvorvidt vaping er sunnere enn røyking. Noen mener at vaping er like ille som røyking, mens andre synes det er et mye sunnere alternativ. Sannheten er at vaping er definitivt sunnere enn røyking.

I dette blogginnlegget vil vi diskutere de mange helsemessige fordelene ved vaping og hvorfor det er et så sunt valg for røykere. I et samfunn som setter helse høyt, er det vape Norge har valgt som substitutt for røykingen. 

Vaping eliminerer farlige kjemikalier

Vaping er mye sunnere enn røyking av flere grunner. For det første produserer ikke vaping tjære eller karbonmonoksid. Dette er to av de mest skadelige kjemikaliene i sigaretter, og de er helt fraværende i e-sigaretter. For det andre eliminerer vaping også mange av de andre skadelige kjemikaliene som finnes i sigaretter, som arsen, bly og kvikksølv.

Les også:  Spill innendørs på sommerens regnværsdager!

Få fordelene uten skade

Vaping er en mye mindre påtrengende måte å få nikotinfikseringen på. Når du damper, absorberes nikotinet gjennom lungene og inn i blodet mye langsommere enn når du røyker. Dette betyr at du kan få alle de samme fordelene med nikotin uten å utsette deg selv for nesten like mye skade.

Hvilken er dyrere?

Røyking er mye dyrere enn vaping. En pakke sigaretter kan koste oppover 150 kroner, mens en flaske e-væske kun koster rundt 200 kroner. Sistnevnte varer imidlertid mye lenger. For ikke å nevne, vil du også spare penger på ting som lightere og askebegre.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Andre fordeler

Det er mange andre fordeler med å dampe fremfor røyking. En stor fordel er at klærne dine ikke lukter røyk. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at tennene dine blir gule eller at fingrene blir flekker. vaping er definitivt det sunnere valget for røykere.

Sammendrag

Så, der har du det! vaping er et mye sunnere alternativ til å røyke sigaretter. Hvis du ønsker å slutte å røyke, er vaping definitivt veien å gå. Det er mange helsemessige fordeler med vaping som gjør det til et godt valg for røykere som ønsker å forbedre helsen. 

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Vaping er også billigere, og det er mer praktisk. Klærne lukter ikke, hjemmet ditt lukter ikke, og tennene blir ikke gule. Alt i alt er vaping bedre enn røyking.

Takk for at du leste! Vi håper dette blogginnlegget har vært nyttig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.