Handelskrig og tech-fall i fokus på børsene

børs

Mars var preget av tech-fall og en overraskende handelskrig fra USA. Oslo Børs stengte mars på 805, som er ned 1,7 % fra januar. Nordnets privatkunder omsatte for 8,1 milliarder kroner og nettokjøpte aksjer for 62 millioner i mars.

Mars ble en uvanlig volatil måned. Fokuset har dreiet seg mot overraskende annonsering av straffetoll på stål og aluminium importert til USA. Trump har hisset på seg «alle» og den store ulven, Kina, har holdt kortene tett til brystet. Nasdaq falt hele 2,8 % i mars, mye grunnet kraftig fall i FANG-aksjene.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Facebook har falt grunnet misbruk av data på over 50 millioner brukere, og gründer Zuckerberg har uttrykt at det kan ta lang tid før de får kontroll på all dataen.

– Subsea 7 og Storebrand var de mest kjøpte aksjene i mars. Subsea 7 har falt fra 20 til 100 kroner selv om oljeprisen har steget 3 USD i mars. Jeg er overrasket og hvor svak aksjen har vært siden nyttår til tross for mye nye kontrakter. Kontraktsdekningen for 2019 bekymrer markedet. Storebrand-kjøp er nok posisjonering med bakgrunn i forventede høyere renter. Foreløpig har 10-åringen i USA falt tilbake til 2,75 %, og den store frykten for galopperende lange renter er dempet, sier investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet Norge.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– På salgssiden havner Protector forsikring og Statoil på topp i mars. Protector ser litt skummel ut teknisk, med 200 dager glidende snitt på 84 kroner. Aksjen handler nå farlig nær på 85 kroner. Faller den under 84, kan gulvet falle vekk. Statoil har svingt mer enn vanlig og uroen i markedet har nok skremt en del kunder til å ta gevinst, sier investeringsøkonom Tom Hauglund.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.