Sjefsøkonom: – Tull at det ikke lønner seg å ha fastrente nå

danske bank

Frank Jullum i Danske Bank mener det blir direkte feil å si at fastrente nå ikke lønner seg. – Risikoen ved en slik løsning er nå lik null, sier sjeføkonomen.

Årene med veldig lave renter for Ola og Kari Nordmann med lån kan være i ferd med å svinne hen, og nylig justerte Norges Bank opp sin styringsrente for første gang på sju år.

Det har fått mange til å vurdere fastrente på lånet sitt – en løsning sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank mener har fått et ufortjent dårlig rykte.

– Det er helt riktig at det historisk sett stort sett ikke har lønnet seg å binde renten, men en viktig årsak til dette er at rentene har vært på vei nedover i mange år. Mange har i tillegg bundet idet forskjellen på fast og flytende rente har vært liten, og rentenivåene har vært høye. Da er det er ofte for sent. Dette har i sum ført til at mange anser fastrente for å være en dårligere løsning enn det kanskje er, sier Jullum.

Lite å tape på å binde renten
For med den renteutviklingen som er ventet fremover, og med hensyn til Øystein Olsens og Norges Banks uttalelser om at rentene skal opp, mener sjeføkonomen man har lite å tape på å binde.

Han reagerer på dem som nå rykker ut med råd til folk flest om å la være å gå for denne løsningen.

– Det er rett og slett tull å hevde at det ikke lønner seg å ha fastrente nå. Slik jeg ser det er denne løsningen nå gratis for de med lån, fordi den såkalte forsikringspremien er lik null. Med det mener jeg at man akkurat nå risikerer veldig lite dersom man går for bundet rente, sier Jullum.

Trass i at mange eksperter altså advarer mot å binde renten, merker Danske Bank en klar økning i henvendelser fra nordmenn som nettopp ønsker å gå for denne løsningen.

– De signalene jeg har fått fra kundeservice hos oss tyder definitivt på at flere og flere ser at dette kan være en god løsning for dem fremover, sier Frank Jullum.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.