Google fyller 20 år

google

I dag er Google 20 år, og mye har skjedd i løpet av de årene – veldig mye. Behovene og vanene våre har endret seg, og derfor utvikler også stadig Google seg. Google er i dag også ett av verdens største selskap.

– Men vårt mål er det samme som det var ved oppstarten for 20 år siden: å gjøre verdens informasjon universelt tilgjengelig og nyttig for folk, sier Helle Skjervold i Google Norge.

Les også:  Advokat Snorre Ottemo Nordby fra Bodø får gjennomgå av YouTuber

Google så dagens lys i september 1998, i en garasje i Californa, der Stanford-studentene Larry Page og Sergey Brin hadde en ide om å organisere all verdens informasjon og gjøre den tilgjengelig for alle. Resultatet ble ble søkemotoren Google, og for å feire bursdagen kan du i dag ta en virtuell tur til den originale garasjen – og besøke den (nesten!) slik den var for 20 år siden.

Les også:  Video: – Fauske kommune er redd sin egen barneverntjeneste

– Vi feirer selvsagt også dagen med en bursdags-Doodle, og et tilbakeblikk på 20 av de mest minneverdige Doodlene i løpet av vår historie, sier Helle Skjervold.

Mye har endret seg siden Google ble stiftet, i dag er for eksempel Google Søk tilgjengelig på mer enn 150 språk, og syv av Googles tjenester har i dag mer enn en milliard aktive brukere: Søk, Gmail, Google Maps, YouTube, Chrome, Android og Google Play.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.