Gode søkertall for sjømatnæringen

Nærings- og fiskeridepartementet

Den sterke interessen for å utdanne seg innen sjømatnæringen fortsetter, viser årets søkertall til høyere utdanning.

– Sjømatnæringen har mange spennende karrieremuligheter å by på. Det er veldig gøy å se at de unge ønsker seg til denne næringen og vil bidra til å forvalte de enorme verdiene som finnes i havet, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

Den norske sjømatnæringen er i sterk vekst og Ingebrigtsen er glad for å se at mange ønsker å ta del i denne utviklingen.

Les også:  Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Søkertallene for høyere utdanning viser at interessen for sjømatnæringen holder seg høy og at det er stor rift om studieplassene.

Over de siste årene har antall søkere mange ganger overgått antall studieplasser innen marine fag, og tallene for 2020 viser at denne trenden ikke bare fortsetter, men at antall søkere øker ytterligere.

– Dette forteller meg at de unge har tro på en fremtid i sjømatnæringen. Sterke søkertall sikrer at vi får tilgang på kompetanse som skal bidra til bærekraftig forvaltning av verdiene i havet og sikre vår fremtidige velferd, sier Ingebrigtsen.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

Nylig fremlagte søkertall til marine fag i videregående skole bekrefter utviklingen.

Over de siste åtte årene har søkertallene til fiske og fangst og akvakultur i andreklasse i videregående skole økt med 150 prosent. Antall søkere var i år 541.

I samme periode har antall søknader om læreplass innen fiskeri- og havbruksnæringen økt med 300 prosent, til 396 søkere i år.

– Norge har store ressurser å høste av til havs. Men vår aller viktigste ressurs er de unge. Derfor gleder det meg stort at de unge ser hvilke muligheter denne næringen har å by på og vil være med å løfte næringen videre, sier Ingebrigtsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.