Gjensidige: Skyhøyt skadenivå i Spania

gjensidige

Nordmenn skader seg som aldri før i Spania. Det har vært en økning på hele 30 prosent på personrelaterte reiseskader på to år.

Det viser en helt fersk rapport, ved inngangen til en ny høysesong, som SOS International har laget. De er samarbeidspartner med blant annet Gjensidige.

– At det er mye sykdom og uhell i Spania er ikke noe nytt, men vi er overrasket over den kraftige økningen, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. En av årsakene kan være at Spania er mer populært enn på mange år.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– De vi snakker med i reiselivsmarkedet forteller om stor etterspørsel av reiser til Spania, og ikke minst Mallorca, sier han.

Selskapet følger blant annet opp at det ikke foregår feilbehandling eller overbehandling. En undersøkelse fra Gjensidige viste at 1 av 10 blir overbehandlet i utlandet. Mange av disse pasientene får skyhøye regninger, noe som i enkelte tilfeller kan gjøre en mer syk enn frisk.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

– Bransjen har god oversikt over flinke leger og godkjente sykehus. Blir en syk på ferie i utlandet, anbefaler vi derfor alle til å ta kontakt med forsikringsselskapet på forhånd, før en oppsøker lege, sier Rysstad.

I de større spanske byene er sykehusstandarden høy, og de store sykehuskjedene er ofte strategisk plassert i turistområdene. Men man må være klar over at man ikke kan forvente skandinavisk nivå utenfor de største byene og turistområdene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.