Her er de 10 mest populære reisemålene i sommervarmen

restplass

Årets mai var den varmeste som noen gang er registrert, melder meteorologisk institutt og parallelt med at varmen steg sank prisene til syden. Handler sydenferien bare om temperatur eller er det noen reisemål vi gjerne drar til uansett hvor tropisk klimaet er her hjemme? Restplass.no har sett på hvilke reisemål som var de mest populære den siste måneden.

– Det varme mai-været satte naturlig nok en demper på reiselysten, forteller Ruth Elin Simonsen, informasjonsansvarlig hos restplass.no, men helt stopp i trafikken var det langt ifra.

For prisjegerne var mai en festmåned og for de som kunne reise på kort varsel var det mulig å gjøre sydenkupp på pakketurer med både fly og hotell inkludert i en hel uke for rundt 1000-lappen.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

– Totalt hadde vi nedgang i mai sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig var det noen reisemål som solgte bedre. Barcelona, Kroatia, Antalya i Tyrkia og Gdansk var blant de reisemålene som tross det varme været hadde flere bestillinger enn året før, sier Simonsen.

Topp 10 reisemål bestilt via restplass.no i mai:

Kreta
Rhodos
Mallorca
Bulgaria
Kroatia
Gran Canaria
Antalya
Costa del Sol + Kypros
Gdansk
Barcelona

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Barcelona har solgt langt bedre denne våren enn samme periode i fjor. Prisnivået for et år siden var svært høyt og mange opplevde at det ble for dyrt. I mai var det mulig å få seg en tur til Barcelona uten å ødelegge feriebudsjettet.

Kroatia er mer populært enn noen gang og de positive mai-tallene tyder på at mange vil være tidlig ute for å sikre seg bra steder å bo. Hotellene langs skjærgården er små og sist sommer ble de beste tidlig utsolgte.

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

At Tyrkia har solgt bedre enn for et år siden skyldes mest av alt at landet nesten forsvant ut av ferie-statistikken sist sommer. Nå vil nordmenn tilbake til den vakre Antalyakysten og reisemålet er igjen blant bestselgerne.

– På tross av at salget gikk ned sammenlignet med i fjor var det likevel Kreta, Rhodos og Mallorca som toppet sydenstatistikken i mai. Vi vet jo at somrene i Norge er ustabile så at folk velger å sikre seg pent vær i sommerferien er lett å forstå, sier Ruth Elin Simonsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.