Gir penger til Røsvik Handelssted i Sørfold

nfk

Nylig bevilget Nordland fylkeskommune et ekstra tilskudd på 187 000 kroner til prosjektet Fiskhuset/Styrmannshuset ved det fredete Røsvik handelssted i Sørfold kommune.

Prosjektet, som innebærer renovering av torvtak og istandsetting av bordkledning, er anerkjent som et nasjonalt viktig kulturminne. Det bidrar til å bevare og fortelle historien om både Nordland og Norge.

– Nytt torvtak på Fiskhus/Styrmannshus Røsvik handelssted er et viktig prosjekt med høy prioritet, sier Arne Ivar Mikalsen, fylkesråd for samfunn, kultur og miljø.

Les også:  Nye tall: Nord-studentene mer fornøyde

Det ekstra tilskuddet ble nødvendig etter at det under prosjektet ble avdekket behov for ytterligere tiltak, inkludert fjerning av et takparti kledt med eternittplater.

– Kulturminnet er som sagt viktig. Når det gjennom arbeidet dukket opp ekstra kostnader, var det naturlig å vurdere hvordan vi kunne bidra til at eierne kunne fullføre prosjektet, underbygger Mikalsen.

Fylkesrådet vurderer det ekstra tilskuddet til å være innenfor tilskuddspostens rammer, samt innenfor årets prioritering.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

– Nordland fylkeskommune har en forpliktelse til å sikre kontinuitet og at pågående prosjekter ferdigstilles. Dette tilskuddet sikrer å bevare kulturarven som vi har i Nordland og som er i privat eie, avslutter fylkesråd Arne Ivar Mikalsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.