Gir kunstnere arbeidsrom i Nordland

Nordland fylkeskommune

Nordland fylkeskommunes har fordelt penger til kunstneropphold i Nordland – også kalt AiR – Artist in Residence. I tillegg er det gitt midler til arrangører av utstillinger. – Dette er viktige midler for å knytte Nordland mot resten av verden innen kunst-feltet, sier fylkesråd Christian Torset.

Formålet med ordningen Kunstneropphold i Nordland/Artist in Residence (AiR) er å bidra til at kunstnere innenfor et bredt spekter får mulighet til opphold i Nordland.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

– Dette bidrar til å sette Nordland på kartet og bidrar til målet om økt internasjonalisering. Vi får rett og slett utøvende virksomhet for kunstnere – med utgangspunkt i Nordland, underbygger Torset.

Artist in residence er en godt etablert ordning, og er et viktig virkemiddel i å skape internasjonalt kontaktnett. En viktig ordning også opp mot Bodø 2024, Europeisk kulturhovedstad.

– Nordland er et fantastisk fylke å finne kreativt utløp og konsentrert arbeidsro. Vi er stolt av å kunne legge til rette for fantastiske – og svært ulike kunstneropphold, sier fylkesråd Torset.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

For å stimulere til økt aktivitet gis det også tilskudd til arrangører av utstillinger, innenfor ordningen Utstillingsarrangører/arenautvikling.

– Kunstforeninger blir prioritert, men også andre arrangører av utstillinger kan søke. Vi har fordelt midler rundt i hele Nordland, avslutter fylkesråd Christian Torset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.