FrP reagerer: Regjeringen vil avvikle fritt behandlingsvalg

Foto: Trondheim Havn

Nylig kom lovforslaget om å avvikle fritt behandlingsvalg. Bård Hoksrud, FrPs helsepolitiske talsperson reagerer på dette.

– Nå gjør regjeringen dessverre alvor av truslene sine og kommer med forslaget om å avvikle fritt behandlingsvalg. Dette er en trist dag for alle pasienter, de som vil ha et spesielt tilbud og for alle velferdsinnovatører, sier Hoksrud.

– Fritt behandlingsvalg handler ikke om skumle private aktører som stikker hendene ned i den offentlige skattekassen, det handler om aktører som gir alle som skal behandles muligheten til å velge det tilbudet som passer for dem. For selv om Ap/Sp-regjeringen skulle ønske det, er vi ikke alle like. Vi har ulike behov.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

– Det er synd at Senterpartiet, som har gått til valg på at beslutninger fattes best lokalt, nå tar valgfriheten vekk fra vanlige folk og over til helseforetakene. Dette burde være stikk i strid med hva de gikk til valg på.

– Dette kan bety tilbud til færre pasienter, og et dårligere og dyrere tilbud. Senest i dag stilte jeg spørsmål til helseministeren om Barnas Fysioterapisenter i Bergen, som nå står i fare for å legge ned, nå som ordningen om fritt behandlingsvalg avvikles. Jeg lurer på om det å legge ned dette tilbudet er en tilsiktet effekt av å avvikle denne ordningen, avslutter Hoksrud.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Foto: Trondheim Havn

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.