FrP forventer kutt i eiendomsskatten

frp

FrPs Helge André Njåstad mener det er umusikalsk at regjeringen ikke holder lovnadene om skattekutt når husstandene trenger det som mest.

– Når til og med bankene er villig til å kutte dramatisk i renteinntekter, så kan ikke vi politikere svikte innbyggerne. Privatøkonomien må styrkes. Bare på denne måten vil vi få i gang samfunnet igjen.

Eiendomsskatten er en minimal inntekt for kommunene, men den utgjør mye for privatøkonomien til folk.    

Les også:  LESERINNLEGG: Alltid Norge først!

– I enkelte kommuner og for enkelte husstander utgjør skatten over tusen eller flere tusen kr i måneden. Det samme gjelder for hytter om du eier det. 

I statsbudsjettet for 2020 står det:  

«Regjeringen tar sikte på å redusere den maksimale eiendomsskattesatsen for bolig og fritidsbolig fra 5 til 4 promille fra 2021, og kommer tilbake til dette som del av et helhetlig opplegg for kommuneøkonomien i forbindelse med kommuneproposisjonen for 2021.»

Les også:  7 av 10 mener man bør ta hensyn til miljøet ved oppussing

–  Her må regjeringen fullføre allerede vedtatt politikk. 

–  Alle har fått med seg at eiendomsskatten skal ned i denne regjeringsperioden. Vi politikere kan ikke svikte på dette området når økonomien til mange husstander har gått ned.

–  Det er ikke bare bankene som skal vise skjønn når folk mister jobben og næringslivet sliter. Politikere spiller nå en avgjørende rolle for å redusere utgiftene til vanlige mennesker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.