ANNONSE: Slik får du drømmejobben

Slik får du drømmejobben

Under Coronakrisen har mange av oss hatt en annen arbeidshverdag, enn det som vi pleier. For noen har det vært hårdt, for andre nesten befriende. For noen har det satt helt nye tanker i gang – for er du virkelig der hvor du ønsker å være i ditt arbeidsliv? Hvis du ønsker nye utfordringer, så les med her for tips til hvordan du lander drømmejobbet.

Forberedelse er gull verdt

Enten om du er jobbsøkende uten en nåværende jobb, eller om du ønsker nye utfordringer, så er det en god ide at du gjør et grundig forarbeide, før du sender en jobbsøknad. Først og fremst så skal du reflektere over dine egne ønsker og kompetanser. Tenk over hva for et arbeide du ønsker, og hvilke drømmer du har for fremtiden. Noen ganger kan det faktisk være en god ide at du snakker med en jobbkonsulent, eller en coach, som kan hjelpe deg med å bli avklart i forhold til karriere og muligheter. Det er også den mulighet at du kan finne frem til noen virksomheter som du synes er interessante, og kontakte dem med en forespørsel om en kaffeavtale. En kaffeavtale er et uforpliktende møte, hvor du kan spørre inn til virksomheten, verdier, hvem som arbeider der og lignende. Det kan være en god ide i forhold til å opprette kontakter, samt kunne skrive en søknad som matcher virksomheten.

Du kan også velge å ringe virksomheten for utdypende spørsmål, før du skriver søknaden. Bruk noe tid på spørsmålene, da du gjerne vil fremstå som en opplagt kandidat til stillingen, samt at de helst skal huske deg, når de mottar søknaden din. Bruk også tid på å lese deg opp på hjemmesiden, og sjekk i nettverket ditt, om du kjenner noen som arbeider samme sted. Jo mer du vet, jo bedre søknad kan du skrive.

Tilpass CV til jobbet

Mange av oss har en brutto CV, hvor vi har skrevet ned alle våre kompetanser, erfaringer og utdannelse. Men det er viktig at du tilpasser et CV til den jobben som du søker. En potensiell arbeidsgiver er kun interessert i relevante erfaringer og utdannelser, og husk alltid å skrive det nyeste først! Det kan også være en ide at du prøver å få frem hvem du er, på CV. Mange velger å skrive en liten personlig tekst om seg selv, som forteller noe om deg som person, og samtidig noe om hvorfor du, rent personlig, passer inn i virksomheten. Det vanligste CV, er det kronologiske CV, hvor alle erfaringer står omvendt kronologisk, altså med det nyeste øverst.

Et typisk Cv skal inneholde personlig data, og kontaktopplysninger. Som sagt er en kort, personlig profil en god ide, samt et bilde, hvor du fremstår ordentlig og seriøs. Det kan faktisk være en god ide at du bruker tid og penger på en fotograf, og får tatt et godt bilde til CV.

Du skal skrive ned relevant arbeidserfaring, og utdannelser. Hvis du har tatt kurs og lignende, så skal dette også med. Du skal skrive noe om språk kunnskaper, samt andre kompetanser som kunne være relevante for en ny arbeidsgiver. Det er viktig å holde CV kort og presist, gjerne på en side hvis det er mulig. Husk på at en potensiell arbeidsgiver kan få mange søknader, og grov sorteringen blir ofte gjort ut fra førsteinntrykket man får ved å kikke på CV. Du kan skrive et CV i Word, eller du kan lage et profesjonelt CV på 51 minutter, på denne hjemmesiden.

Vis personlighet og profesjonalitet

Oftest så sender man en motivert søknad, og et CV, når man søker en ny jobb. En motivert søknad, skal ikke fylle mer enn en side, og fokusere på hvorfor man er den rette til jobbet, og hva man kan bidra med. Det er viktig å være så konkret som mulig, og unngå de typiske klisjeer. Det fungerer godt hvis du bruker konkrete eksempler fra tidligere arbeidssituasjoner, hvor du viser relevante kompetanser. Bruk også et CV til å vise hva du kan. Hvis du søker en kreativ stilling, så sørg for å lage et imponerende layout og et design hvor du viser hva du kan. Hvis du lager et CV, som ser imponerende ut, så kan det bety at du er den som blir plukket ut fra mengden! Det sier noe om hva du kan, og hvem du er- og dermed er det skapt en nysgjerrighet rundt deg.

Et godt jobbintervju

Hvis du skriver en god søknad, og et godt CV, så har du store sjanser for at du kan komme til et jobbintervju. Igjen så krever det forberedelse, sørg for å overveie de typiske spørsmål som kan komme i et jobbintervju. Hvem er du? Hvorfor skal de ansette deg? Hva kan du bidra med? Sterke og svake sider. Du skal selvfølgelig følge virksomhetens kleskodeks, hvis de har en. Et jobbintervju handler mye om kjemi mellom mennesker, det er derfor viktig at du merker etter om det er det riktige stedet for deg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.