Google Maps fyller 15 år – Får nye funksjoner og ny drakt

google maps

Om ikke lenge vil brukerne av Google Maps kunne få informasjon om blant annet temperatur, sikkerhetstiltak og tilgjengelighet for funksjonshemmede om bord på ulike transportmidler over hele verden.

I 2005 tok Google sikte på å kartlegge verden når Google Maps ble lansert. Siden den gang har selskapet flyttet grensene for hva et kart kan gjøre: fra å hjelpe brukerne med kun å navigere enkelt fra A til B, til nå å være et verktøy for å utforske og få ting gjort ute i den store verden.

Les også:  Norge har inngått fiskeriavtale med EU for 2024

– I disse dager feirer vi 15-års jubileet til Google Maps med å gi appen nytt utseende og nye funksjoner. I tillegg lanserer vi flere produktoppdateringer som oppfyller ønsker som har kommet fra noen av de over én milliard brukerne som benytter Google Maps til å se og utforske verden, sier Helle Skjervold, kommunikasjonssjef i Google Norge.

Google Maps så for første gang dagens lys helt tilbake i 2005, nærmere bestemt 8. februar.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

Fra i dag, torsdag 6. februar, vil en oppdatert Google Maps-app være tilgjengelig både til Android og iOS. Den oppdaterte versjonen av appen gir brukerne alt de trenger via fem faner som er enkelt tilgjengelig; Utforsk, Reiserute, Lagret, Bidra og Oppdatert.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.