Skatteeataten: – Ikke bli lurt i en travel førjulstid

iphone

Hver gang skattekortet offentliggjøres og ved andre viktige skattedatoer er det svindlere som forsøker å få innbyggerne til å gi fra seg sensitiv informasjon.

– Skatteetaten sender aldri lenker uoppfordret. Dette er svindel! Det sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten.

Skatteetaten advarer nok en gang om en ny bølge med såkalt phishing.

– Vi sender ikke lenker uoppfordret i e-post eller sms, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene, sier direktør for sikkerhetsstaben i Skatteetaten, Ragna Fossen.

Les også:  Salget av lavprisprodukter øker kraftig

Du mottar en e-post fra Skatteetaten når skattekortet og skatteoppgjøret er klart som sier at du bør gå til Skatteetaten.no for å se informasjonen.

Er du i tvil om informasjonen er ekte, gå direkte til Skatteetaten.no og logg deg på der. Da vil du under «Min side» finne korrekt og oppdatert informasjon om skatten din. Alternativt kan du logge på altinn.no for å se om du har meldinger fra Skatteetaten.

Les også:  Datingekspertens fem beste tips til en god førjulsdate

– Vi opplever flere ganger i året at skattytere blir utsatt for phishingforsøk på viktige skattedatoer, oftest gjennom e-poster eller sms som har til hensikt å lure mottakerne til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes til svindel eller ID-tyveri, sier Fossen. 

Hver gang skattekortet offentliggjøres og ved andre viktige skattedatoer er det svindlere som forsøker å få innbyggerne til å gi fra seg sensitiv informasjon.

Les også:  Mann i Nordland siktet for overgrep mot 254 barn

– Det er et økende omfang på phishingforsøk i Norge og globalt, men heldigvis er bevisstnivået, skepsisen og kompetansen i befolkningen generelt forbedret. Likevel endrer også svindlerne taktikk og mange blir fortsatt lurt til å klikke på lenker, sier sikkerhetsdirektøren.

Skatteetaten anmelder som regel phishing- og svindelforsøk der Skatteetaten benyttes som avsender, men først og fremst er det mottakerne som må være observante slik at de ikke blir lurt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.