Fremskrittspartiet vil rettighetsfeste løpende opptak for barnehager

leker barn

Fremskrittspartiet har fremmet forslag om å innføre løpende opptak for barnehager i hele landet. Dagens system er utdatert og retten til barnehageplass gjelder for barn som fyller ett år senest innen utgangen av november det året det blir søkt om barnehageplass.

 Himanshu Gulati i utdanning- og forskningskomiteen på Stortinget for Frp mener dagens ordning rammer særlig kvinner.

– Vi må få plass et nytt system som er tilpasset dagens samfunn. Når på året barnet er født skal ikke ha betydning for når man har rett til barnehageplass, sier Gulati.

Les også:  Norge og FN vert for historiens største internasjonale ministerkonferanse om fiskerikriminalitet

– Er barnet ditt født i mellom februar og juli har man i de aller fleste kommuner ikke rett på barnehageplass før august, året etter. Dagens ordning kan ramme skjevt og er ikke tilpasset 2022, fortsetter Gulati.

Himanshu Gulati i utdannings- og forskningskomiteen for Fremskrittspartiet vil gi familiene fleksibilitet og ikke la måneden barnet er født bestemme når man har rett på barnehageplass.

– Vi mener dette forslaget vil gi fleksibilitet og valgfrihet for familiene, noen velger å være hjemme lenger med barna sine, mens noen vil raskt ut i jobb igjen. Med dagens opptak risikerer man å være hjemme et halvt år ekstra på grunn av at man i de fleste kommuner har ett hovedopptak i året. Dette mener vi familiene er best i stand til å velge, og fremmer i dag forslag om å innføre løpende opptak i hele landet avslutter Gulati.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.