regn

Stenger alle skolene i Bodø: Disse barnehagene stenges

Alle skolene i Bodø stenges torsdag 1. februar. Barnehagene holdes åpne, med unntak av fire barnehager i distriktene, opplyser Bodø kommune. På grunn av ekstremværet «Ingunn» har beredskapsledelsen i Bodø kommune besluttet... Les mer »
elden

Far frikjent for voldsanklager

En far er frikjent for anklager om å ha slått sin sønn. – Han er svært lettet over å bli trodd, sier advokat Sara Marie Moreno-Endreson i Elden Advokatfirma. Påtalemyndigheten mente faren... Les mer »
leker barn

LESERINNLEGG: Forstår vi konsekvensene av kjøttforbud i barnehager?

I disse dager kan vi lese at Oslo-byrådet vil fjerne kjøtt fra alle barnehager. Tilsvarende vurderinger gjøres også andre steder i landet. I den pågående diskusjonen om å forby kjøtt i barnehager,... Les mer »
pbl

5700 barn på venteliste til barnehage: – Kommunene lar oss ikke løse problemet

Den sterke økningen i antall barn på venteliste til barnehageplass overrasker ikke PBL (Private Barnehagers Landsforbund). – Mange steder har både kommunale og private barnehager plass, men kommunene vil heller la småbarnsforeldre... Les mer »
Foto: Dagrunn Grønbech

LESERINNLEGG: Brev til mor

Du var alltid der. Heime på kjøkkenet. Her passet du på matstellet, hygiene og renhold, søvn og hvile, storfamilien, naboen og at husholdsøkonomien gikk i balanse. Av: Samfunnsviter dr. philos. Dagrunn Grønbech.... Les mer »
hus vinter

Prøv Rødøy!

Ønsker du å prøve det gode liv i Rødøy? Rødøy kommune ønsker flere innbyggere til kommunen, og vil gi flere sjansen til å prøve ut det gode liv i Rødøy. Kommunen kan... Les mer »
nfk

200 000 folkehelsekroner til Røst

Gjennom et folkehelseprosjekt ønsker Røst kommune å styrke tilhørigheten, identiteten, deltakelsen og tryggheten til barn og unge. Nordland fylkeskommune støtter tiltaket med 200 000 kroner. Røst kommune arbeider systematisk med å styrke og... Les mer »
pbl

Sjokktall: Fire av ti private barnehager gikk med underskudd i 2021!

Nye tall dokumenterer stadig dårligere økonomi i private barnehager. I 2021 gikk mer enn 1.000 private barnehager med underskudd. – Dette er alvorlig og noe vi har advart mot. For tiden er... Les mer »
fagforbundet

Barnehagestreiken er over

Streiken i PBL-barnehagene er over. Partene kom til enighet om pensjon hos Riksmekleren onsdag morgen. De ansatte er tilbake på jobb i morgen, torsdag. – Vi er fornøyde med å ha fått... Les mer »
nord universitet

Nord universitet i Bodø: Ny app gjør språklæring for barn til en lek

Alt barn trenger for å lære nye språk, er å lytte og etterape lyder og ord. Nå lanseres den unike språk-appen Moka Mera i Norge, deriblant på ukrainsk. 13 språk, to snille... Les mer »