leker barn

Fremskrittspartiet vil rettighetsfeste løpende opptak for barnehager

Fremskrittspartiet har fremmet forslag om å innføre løpende opptak for barnehager i hele landet. Dagens system er utdatert og retten til barnehageplass gjelder for barn som fyller ett år senest innen utgangen... Les mer »
læring lærer klasse

Bodø kommune trenger flere pensjonister til vikaroppdrag

Høyt smittetrykk og mye fravær blant ansatte i barnehager, skoler og SFO gir utfordringer for driften flere steder. Nå håper Bodø kommune at flere pensjonister kan melde seg til vikaroppdrag. – Det... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Gode tjenester er viktigere enn «profittforbud»

Det kjennes absurd å måtte argumentere for at markedskrefter og valgfrihet faktisk fungerer bedre enn offentlig drift og monopoler. Men når regjeringen nå skal utrede profittforbud, er det på sin plass. Av:... Les mer »
pbh

Anne Lindboe går av som PBL-direktør i Bodø

Anne Lindboe slutter i jobben som administrerende direktør i PBL (Private Barnehagers Landsforbund) i Bodø. – Det har vært en stor ære å få jobbe for alle de flotte og viktige medlemsbarnehagene... Les mer »
lege

Koronavirus og karantene i Vestvågøy i Lofoten

3.000-4.000 innbyggere i Vestvågøy kommune i Lofoten har fått beskjed om å gå i selvpålagt karantene etter at det ble påvist fem nye koronatilfeller i kommunen, ifølge Document. Kommunen har stengt tre... Les mer »
leker barn

Gjør unntak for barnehage og SFO i Sørfold

Det kan søkes permisjon fra plass i barnehage og skolefritidsordning ut skole-og barnehageåret 2019/20 uten å betale for oppsigelsestid. Dette har formannskapet i Sørfold vedtatt. I forbindelse med koronasituasonen har Regjeringen fastsatt... Les mer »
byggearbeid

Svanemerket byggevirksomhet i Norden doblet fra 2018

Den svanemerkede byggevirksomheten har vokst markant de siste årene. Nye tall fra Nordisk Miljømerking viser at den er mer enn fordoblet på bare to år. Nå er mer enn 12 000 svanemerkede... Les mer »
leker barn

Coronaviruset: En ansatt i barnehage i Fauske smittet

Torsdag fikk Fauske kommune bekreftet at en ansatt i en barnehage i kommunen var smittet av coronavirus, opplyser Fauske kommune. Det har siden foregått smitteoppsporing via smittesporingsteamet, og alle som kan være... Les mer »
barnehage

Fagforbundet: – Åpning av barnehager forutsetter tett samarbeid og tillit til de ansatte

– Trygge ansatte vil gi en god start. Det er viktig at kommuner og barnehageeiere lytter til sine ansatte, gir de gode forutsetninger og nok tid til å skape trygghet for sin... Les mer »
skole universitet

Gradvis åpning av barnehager og skoler i Gildeskål

Gildeskål kommune vil følge de nasjonale føringene som ble lagt fram av regjeringen 07.04.20. Det innebærer at vil vil ha en forsvarlig åpning av barnehagene 20.04 og skolene for 1.-4. klasse 27.04., opplyser... Les mer »