Fotballheltene letter på sløret i ny TV 2-serie

tv2

Fotballnasjonen Norge har aldri vært så stolt som på 1990-tallet. Men hele historien er ennå ikke fortalt. Den får du i den nye TV 2-serien «Våre beste menn», hvor eventyret fra virkeligheten blir fortalt av hovedpersonene fra den gang, og med flere av sønnene som i dag kan ta Norge til en ny storhetstid.

Da Egil «Drillo» Olsen overtok som landslagssjef i 1990, hadde ikke herrelandslaget i fotball vært i et stort mesterskap siden 1938. Drillos inntreden ble starten på en storhetstid uten sidestykke, hvor våre norske helter slo de store fotballnasjonene på løpende bånd. 

TV 2-serien «Våre beste menn» – med premiere 26. februar – er en Askeladden-fortelling om det lille landet Norge som ligger nederst på verdens rankinglister i fotball og som har lav nasjonal publikumsinteresse.

Les også:  Seilerne er OL-klare og har mål om medalje

Drillos, som landslaget kalles på grunn av sin ikoniske trener, møter mye motstand i form av blant annet amatørmessig oppførsel, kritikk av Drillo-stilen, proffkarrierer som går til hodet på spillerne, nattklubbfadeser og enormt press fra tabloidpressen.

På tross av alt dette, klarer Drillos å holde på et unikt samhold som fører dem til to VM-sluttspill i løpet av fire år, hvor høydepunktet var seieren over selveste verdensmestrene Brasil i en uforglemmelig kamp i VM 1998 i Frankrike.

I «Våre beste menn» får du historien om landslagets opptur, og en rekke hittil ukjente historier fra garderoben, banen og privatlivet til hovedaktørene på laget i denne perioden.

– Gleden ved plutselig å spille på et vinnerlag, var enorm. Jeg var vant til at vi tapte. Men så falt ting på plass. Kombinasjonen gode spillere og en genial trener sendte det norske landslaget til himmels, som en rakett. I denne serien kan du mimre tilbake, og få vite om alt som skjedde – også utenfor banen, sier keeperhelten fra storhetstiden, Erik Thorstvedt.

Les også:  Seilerne er OL-klare og har mål om medalje

I tillegg til Thorstvedt, deler flere av datidens største landslagshelter sine historier: Ståle Solbakken, Henning Berg, Kjetil Rekdal, Erik «Myggen» Mykland, Jostein Flo, Tore André Flo, Rune Bratseth, Jan Åge Fjørtoft, Øyvind Leonhardsen, Frode Grodås, Stig Inge Bjørnebye, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Lars Bohinen, Gunnar Halle – og selvsagt sjefen sjøl, Drillo.

Vi får også høre fra noen av vår tids norske fotballstjerner – deriblant Erik Thorstvedts sønn, Kristian – som nå opplever ny fremgang med landslaget og håper å kunne gjenta bragdene fra 90-tallet. Kan historien gjenta seg?

Les også:  Seilerne er OL-klare og har mål om medalje

TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen, mener at serien vil appellere også til et yngre publikum – ikke bare dem som så Norge slå Brasil under fotball-VM i 1998.

– I «Våre beste menn» skal vi virkelig bli kjent med spillerne og menneskene rundt landslaget på en helt ærlig måte – en måte som aldri er blitt vist på tv før. Serien tar deg tilbake til historiene du trodde du kunne, men som nå fortelles av hovedpersonene selv – dønn ærlig. Dette er et program om ekte samhold, nye historier og en gjeng fotballspillere som ble rockestjerner nærmest over natta, forteller TV 2s programredaktør.

«Våre beste menn» har premiere på TV 2 Play og TV 2 Direkte søndag 26. februar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.