Fortsatt svak prisutvikling på mat

grønnsaker

Tall fra SSB viser at matprisene fortsatt stiger mindre enn prisene generelt. De siste 12 månedene har konsumprisindeksen økt med 1,9 prosent, mens matvareprisene kun har økt med 1,2 prosent.

− Matvareprisene har sunket tre måneder på rad, så det var som forventet at de justerte seg noe opp fra mai til juni, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. 

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Prisene på mat og drikke går normalt noe ned i tilbudsperioder som før jul, påske og skolestart, og justerer seg igjen resten av året.

− Det er vanlig at matvareprisene går noe opp i juni. Samtidig er det helt uvanlig med en så lang periode med nedgang i matvareprisene som vi har sett tidligere i år. Oppgangen vi ser nå er dermed helt som forventet, fortsetter Størksen.

Les også:  50 år med tekst under korken!

I løpet av de siste 12 månedene har konsumprisindeksen økt med 0,7 prosentpoeng mer enn matvareprisene.

− Prisutviklingen på mat og drikke er svak sammenlignet med den generelle prisutviklingen på varer og tjenester. Konkurransen mellom dagligvarekjedene holder prisene nede, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.