Folketrygdfondet har passert 300 milliarder kroner

fond valuta

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 11,3 milliarder kroner i første kvartal 2021. Avkastningen var 3,9 prosent. Kapitalen var 303,4 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.

Positive utsikter i forbindelse med utrulling av covid-19-vaksiner og forventninger omvidere vekst førte til oppgang i aksjemarkedet og lavere kredittpremier i første kvartal 2021.

– Aksjemarkedet har klart seg godt på tross av en viss renteoppgang i perioden, sier Kjetil Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet.

Les også:  Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

Avkastningen til Statens pensjonsfond Norge på 3,9 prosent var 0,2 prosentpoeng lavere enn referanseindeksen i første kvartal. Avkastningen for aksjeporteføljen var på 7,5 prosent i første kvartal. Det er 0,4 prosentpoeng lavere enn referanseindeksen for aksjer. Avkastningen til renteporteføljen var på -1,8 prosent, som var 0,3 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for renter.

– Etter en betydelig oppgang i aksjemarkedet har vi solgt aksjer i Statens pensjonsfond Norge for 22,6 milliarder kroner for å bringe aksjeandelen tilbake til 60 prosent av porteføljen, slik mandatet vårt krever. Dette er den største tilbakevektingen vi har hatt siden finanskrisen, sier Kjetil Houg.  

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

De siste ti årene har avkastningen på Statens pensjonsfond Norge vært 8,4 prosent årlig. Det innebærer at Folketrygdfondet siste ti år har slått markedet med 0,7 prosentpoeng årlig.

– I takt med en positiv markedsutvikling har vi trappet ned kjøpene av de sikreste utstederne i Statens obligasjonsfond, sier Houg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.