Finn Bjelke med ny radioserie om 60-tallet

radio vinyl

60-tallet huskes for månelandingen, The Beatles og hippietid, men også Gerhardsen og hjemmestrikket genser. Nå har Finn Bjelke laget en egen radioserie om musikken fra tiåret som formet så mange.

– «Mitt 60-tall» er en håndfull historier basert på en svært selektiv hukommelse, sier Bjelke.

Han har gjort et dypdykk i det han omtaler som sitt «overfylte minnekort», og valgt ut en rekke sanger som hadde stor betydning for ham i oppveksten. Blant låtene han forteller om i den nye radioserien er The Kinks’ «Sunny Afternoon», The Hollies’ «Not That Way at All» og Manfred Manns «Ha! Ha! Said the Clown».

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Det vi har glede av i våre formative år blir som kjent med oss resten av livet, sier Bjelke, som fylte ti år samme dag som Paul McCartney annonserte at The Beatles var oppløst.

Det er bare én av historiene du får høre i «Mitt 60-tall», der Bjelke forteller om minnene som er uløselig knyttet til musikken som ble utgitt i løpet av tiåret.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Vinylplatene fra den gangen er litt som den første kjærligheten. De kan godt ha falmet og tapt seg i eftertid, men likevel ser og hører man de samme sterke fargene, det fine været og tankene på at alt var mulig, sier Bjelke.

– Med alderen kommer kynismen, livstrettheten og bedrevitertendensene. Da er det godt å ha en håndfull singler fra 60-årene for å minnes at man en gang sto på terskelen til verden og ikke visste at man ville ende opp som en av de forspilte sjansers menn.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

«Mitt 60-tall» har premiere på Radio Vinyl denne uken.

Finn Bjelke forlot NRK til fordel for Radio Vinyl i sommer, og har siden det hatt suksess med programmene PopQuiz og Husarrest på kanalen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.