Ferry Svan lader opp til sitt første verdensmesterskap

stihl

Til helgen arrangeres verdensmesterskapet i Timbersports i Praha. Ferry Svan, sønn av tidligere langrennsløper Gunde Svan, deltar i sitt første VM individuelt, og representerer Sverige.

Ferry er med sine 23 år også den yngste svensken til å delta individuelt for Sverige noensinne. Siden han ble nordisk mester på Dølemo i Norge i slutten av august har han ligget i hardtrening inn mot VM.

– Jeg har hatt virkelig harde uker treningsmessig, og nå skal jeg begynne å slippe opp på treningen for å få en fin form, sier Ferry Svan. 

Lørdag kveld entrer Ferry scenen i VM i Timbersports når mesterskapet avgjøres, og det er første gangen han deltar i det individuelle mesterskapet. Han skal være med i kampen om verdensmestertittelen mot elleve av verdens fremste atleter, og konkurransen er hard. Stornasjoner som USA, Canada, Australia og New Zealand er med i gullkampen, i tillegg til erfarne atleter fra flere europeiske land. Årets startfelt byr også på noen overraskelser, som gjør at Ferry har mulighet til å nå langt. 

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

– Det er et spesielt år ettersom det er mange nye atleter som er kvalifisert. Vi er seks stykker med jevn erfaring med VM, og det gjør at det er store sjanser for å nå langt, sier Ferry.

Med årets deltakelse blir Ferry den yngste svenske atleten som noensinne har kvalifisert seg til et individuelt verdensmesterskap. Han er også den yngste i årets startfelt. Den eldste atleten er 45 år gamle Christophe Geissler fra Sveits, mens den nest yngste er 24 år gamle Brayden Meyer fra Australia. 

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

– Jeg synes det er kult at jeg har lykkes med å kvalifisere meg såpass tidlig. De andre atletene har lenger erfaring, men nå har jeg mulighet til å se og lære, sier Ferry.

I det individuelle VM i STIHL Timbersports konkurreres det i tre runder. Samtlige tolv atleter konkurrerer i den første runden, de åtte beste går videre til andre runde, og de seks beste etter runde to går videre til tredje runde. 

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

– Målet mitt er å komme til siste runde og få kjøre Hot Saw, det hadde vært fantastisk kult. Jeg har gode sjanser hvis jeg tar meg videre til andre runde, for akkurat nå er jeg best i Europa i Springboard, som er en av grenene i den runden, forteller Ferry.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.