Ny SMS-rekord under Stjernekamp

musikk party

3429 tekstmeldinger i sekundet gikk gjennom Telenors nett under finalen av Stjernekamp på NRK lørdag. Dette er ny rekord. Forrige topp var på tilsvarende TV-sending i fjor. I snitt går 17 millioner SMS-er gjennom Telenors nett i døgnet.

Resultatet av avstemmingen på NRK bekrefter trenden: Den gode gamle meldingstjenesten SMS (Short message service) er fortsatt en stabil og trygg del av folks hverdag. Selv om den har fått konkurranse fra andre meldingstjenester innenfor sosiale medier, er det fremdeles svært mange som benytter seg av SMS-en. 17 millioner SMS-er går gjennom Telenors nett i døgnet.

Daglig tikker det inn SMS-meldinger til kunder fra tannleger, bilverksteder, restauranter og andre serviceleverandører. Det som i 1993 startet som en tjeneste mellom privatkunder, vokser nå mest i næringslivet. Årsak? Den anses som en sikker måte å kommunisere på. Litt over halvparten av SMS-ene som går gjennom Telenors nett kommer fra næringslivskunder.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Over fire milliarder meldinger i år
Totalt er det sendt nærmere 4,1 milliarder meldinger så langt i år, som er på samme nivå for tilsvarende periode i fjor. Maskingenerert trafikk (for eksempel melding fra bilverkstedet ditt) står for om lag 53 prosent av trafikken.

Stadig flere tar i bruk den klassiske varslingstjenesten til nye formål:

• Fjensynsunderholdning: Finalen i Stjernekamp på NRK brukt SMS-avstemming for å kåre vinneren. På det meste gikk 3429 SMS-er gjennom mobilnettet hvert sekund. Dette er ny rekord, og overgår fjorårets finale i tilsvarende TV-program. Også annen tv-underholdning tviholder på SMS når noen skal stemmes inn eller ut.

Les også:  Gåte klatrer på strømmetjenestene

• Næringslivet: Du har helt sikkert hatt bilen din på verksted. Da har du også fått SMS om påminnelse til verkstedtimen, og kanskje et varsel om at bilen er ferdig.

• Helsevesenet, og kroppspleie: Tannlegen, fastlegen, fysioterapeuten og ikke minst frisøren varsler med SMS. 

• Bank og skatt: Mange banktjenester utføres via SMS. Skatteoppgjøret kan også enkelt utføres på samme måte.

• Kriseberedskap: Kraftlagene; NVE, kommuner og fylker bruker også i voksende grad SMS som en del av kriseberedskapen. Med tilgang på kundenes mobil, er det enkelt å varsle om utfall. 

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

God dekning gir SMS-trygghet
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen har i disse dager avsluttet sin årlige tur landet rundt for å sjekke tilstanden i Telenors mobilnett. Han tror nettopp bedre dekning er en av årsakene til at SMS-bruken vokser.

– God dekning er helt nødvendig for at avsender skal være trygg på at meldingen når frem. SMS som kommunikasjonskanal er en pålitelig tjeneste som sparer den som bruker den for manuell oppringing og annen varsling, sier Amundsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.